Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb tizennégy záhonyi rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba

Újabb tizennégy záhonyi rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba
  • 2015. 10. 21.
A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa újabb tizennégy rendőr előzetes letartóztatását rendelte el szerdán - tájékoztatta a törvényszék sajtótitkára az MTI-t.

Veszprémyné Szajkó Márta közölte: a záhonyi határrendészeti kirendeltségen történt rendőri visszaélések miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a rendőrök letartóztatását, mivel üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt folyik nyomozás ellenük.

A bírósági végzést ketten tudomásul vették, a többiek fellebbeznek a határozat ellen.

Korábban:
Hat záhonyi rendőr előzetes letartóztatását rendelte el a törvényszék

Elrendelte hat rendőr előzetes letartóztatását a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája - tájékoztatta kedden az MTI-t a törvényszék sajtótitkára.

Veszprémyné Szajkó Márta elmondta: a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) október 19-én a záhonyi határrendészeti kirendeltségen harminc rendőrt hallgatott ki, közülük huszonegyet őrizetbe vett. A kedden előzetes letartóztatásba helyezett hat gyanúsított ügyében üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt folytat nyomozást a KNYF - közölte.

A bíróság szerint a rendőrök megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy szolgálati helyükön elkövették a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt, feltételezhető továbbá, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megsemmisítenének bizonyítékokat vagy befolyásolhatnák a tanúkat.

A bírósági döntés ellen mind a hat gyanúsított fellebbezett, így az előzetes letartóztatásról másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa dönt majd - ismertette a szóvivő.