Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az "X-Trail Bobsleigh" csapat tagjai

Az
  • 2016. 02. 09.

Diego Menardi 

Bobkészítő mester 

  

Az olaszországi Cortina d’Ampezzóban működő El fòuro bobgyártó vállalat igazgatója Diego Menardi építette a világ első hétszemélyes bobját. Diego 1979-ben kezdett bobokkal foglalkozni, 1985 óta pedig többek között Kanada, Olaszország és Monaco nemzeti bobcsapata számára is készített versenybobokat. A bobsport igazi veteránjának számít.

 

Diego egy 60 tagú cortinai zenekarban is zenél. A turistaszezonban gyakran lépnek fel Cortina főterén. Amikor pedig a bobok készítése és a kornett mellett időt tud szakítani rá, feleségével és két lányával túrázik, síel vagy kerékpározik. 

 

 

Sean Olsson

Bobbajnok 

 

Sean Olsson olimpikon három téli olimpián is indult Nagy-Britannia színeiben. Először 1992-ben állt rajthoz a franciaországi Albertville-ben. Két évvel később Lillehammerben is versenyzett, majd az 1998-as naganói téli olimpián bronzérmes lett. Sean készítette fel a brit női bobcsapatot a 2010-es vancouveri téli olimpiára. 20-szoros brit bajnok (kettes és négyes férfi bobban), valamint tíz évig volt hadsereg- és összfegyvernemi bajnok. Sean 26 évig szolgált ejtőernyősként, jelenleg pedig a Brit Hadsereg bobcsapatának vezető edzője. Ő volt az első ember, aki kipróbálhatta hétszemélyes bobunkat az iglsi pályán, valamint ő hivatalos bobpilótánk.

 

Sean saját bevallása szerint is kicsit autóbolond, rajong minden járműért, legyen az két- vagy négykerekű.

 

Sean futással, kerékpározással és súlyzós edzésekkel tartja formában magát, valamint képzett edző is.

 

 

Ian Richardson 

Bobszakértő 

 

A Brit Bobszövetség korábbi sportigazgatója, Ian Richardson a sportág elismert és nagyra becsült szereplője. Az IceSpeed Ltd. nevű cég alapítójaként a bobsporttal kapcsolatos tanácsadást és eseményeket szervez. Ian az újonnan alakult Brit Bob- és Szkeletonszövetség Tagsági bizottságának is tagja.

 

Részt vett a Channel 4 „The Jump” című valóságshowjának készítésében, valamint láthatták a nézők az ITV „This Morning” című műsorában és a szerb televízióban is.

 

Az akkoriban a Royal Air Force kötelékében szolgáló Ian 1998 óta érdeklődik a bobsport iránt, amikor is a RAF szánkóiért és kapcsolódó felszereléseiért volt felelős. Iannel napjainkban is találkozhatunk Európa különböző bobpályáin.