Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az afrikai melegben elpárolgott a milliós adomány?

Az afrikai melegben elpárolgott a milliós adomány? Az afrikai melegben elpárolgott a milliós adomány?
B3V3Z3T3M

Mint arról a bevezetem.eu korábban már beszámolt, a Simon Zsolt (Bolec), Juhász Sándor (Saca), Major Attila (Tesó) és Székely Szabolcs (Csak Joe) alkotta bevezetem  (Öreg Óra Team) egységünk sikeresen teljesítette a Budapest-Bamako rali távját és február 3-ikán, ha fáradtan is és némi késéssel, de végre épségben hazatért Bamakóból.

Ahogy már előzőekben leírtuk az Öreg Óra Team csapata és annak több szponzora adományt küldött a 2016-os Budapest-Bamako rali apropóján Afrikába.
Csapatunk szponzorainak többsége egyszer használatos orvosi eszközöket adott, mondván Afrikában sokkal rosszab a helyzet mint nálunk - cserébe kikerült a matricájuk/logójuk/elérhetőségük egységünk kocsijára.

{banner}

Az adomány tartalmazott infuziós szerelékeket, vizeletes zsákokat, látásjavító szemüvegeket, és vegyes orvosi eszközöket. Értékük több, mint egymillió forint.

A rali rajtjánál a csapat 5 nagy doboz és 3 kisebb doboz adományt rakott át egy kisbuszba, mivel azt az információt kapták, hogy az viszi majd el azokat a Bamakóba induló teherautóhoz. Erről a jelenetről több fotó és egy televíziós társaság által videó is készült, továbbá rádióinterjú is született, 'melyben szintén elhangzik, hogy miket is szánt Afrikába a bevezetem egysége.

Csapatunk nem akarta meghatározni hova kerüljön az adomány hisz a fiúk nem tudhatták, hol és mi a legszükségesebb, ezért a szervezőkre bízták az orvosi eszközök szétosztását.
Az adományok szállításáról és a szétosztásukról a Magyar Afrika Társaság African-Hungarian Union (AHU) gondoskodott.
A bevezetem egysége azonban még a rajtceremónia előtt jelezte, az átadásnál mindenképpen ott szeretnének lenni a fiúk, hogy fotókat és videókat készíthessenek, s ezzel is bizonyítsák, jó helyre kerültek a támogatók felajánlásai.

Ennek érdekében a telefonszámaikat (privát és CitySIM) megadták a szervezőknek és várták a hívást, üzenetet.
Elmondásuk szerint azonban nem hívták, nem keresték a csapatot.

Az afrikai etapok alatt egységünk többször is érdeklődött, hogy melyik autón van a szponzoraink által felajánlott adomány de annyi infót kaptak, hogy azok egy része (két nagyobb és két kisebb doboz) egy "narancs" Merciben van, máshol meg nincs semmi.
(A "narancs" Mercedes kisbuszból néhány adomány átadásra is került ahogy már meg is jelent a bevezetemen.)

A csapat gondolta ebben a felfordulásban nem tudja senki sem, hol lehet a többi csomag de a végére megkerül és fotókat, videókat posztolhatunk a nagy eseményről.

Bamakóba érve sem lett semmi új infó.
Végül egy hölgytől a szálloda éttermében sikerült kicsikarni egy fotót melyen 3 doboz látható, ahogy átadják azt a néhány dobozt. Azonban azt nem sikerült kideríteni, hogy pontosan hol, és kinek, illetve melyik három doboz lett végül odaadva valakinek.

No, de hol a többi!?

Természetesen az Öreg Óra Team, a hazaérkezést követően  többször kereste a Dorottyát, az afrika társaság kapcsolattartóját telefonon és emailen hogy legyen szíves küldjön valamit mert a szponzoraink kérik a megjelenéseket, de válaszként mindíg csak annyi jött, hogy próbál...
Próbál...
Próbál, de mit?
A semmit!?

Csak azt a fotót küldte el újra többször is, amit már a csapat amúgy is megszerzet.

A kérdés, hol a másik 4 doboz adomány?
Talán elpárolgott a nagy melegben?

Segítséget kért a csapat a Bamako rali szervezőitől is, de ott csak (nem először!) durva kioktatást kapott!

Hát ennyi egy milliós értékű adomány története 2016-ban Magyarország és Afrika között.

Hol volt, hol NEM!

Reméljük előkerülnek a fotók és nyugott szívvel konstatálhatjuk hogy a legjobb helyre kerültek az adományok addig is...

Folyt. köv.

 

 

 

A Bevezetem csapata ezúton is köszöni a támogatóknak, hogy létrejöhetett a nagy kaland!
A névadó Öreg Óra Kávézó, az Express Medical munkatársai, a Szondi Szerviz, a Nespresso, a Körlet Terasz, az ElectroPoint, a mezőtúri Zrínyi Akadémia, a Zoha Trans, a Buddy Toys, a Pohárcenter, a Camera Kft., a Random zenekar, az IT Hosting, a Vision Fix, a Denta, az Ördög Média, a PettBull.com, a  Med Star 2001 Kft., a SHY Kft, az ACM Wallet, az EU Csoport, a Hell, a Gokart Aréna, a Findlost24, a Code FM és a CAT, valamint a többi segítőnk nélkül  nem valósulhatott volna meg Bamakó meghódítása!

 

 

Köszönjük, ha Te is megosztod a bevezetem afrikai kalandját az ismerőseiddel a legnagyobb közösségi oldalon!