Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Technics piacra dobja a Grand Class SL-1200G közvetlen hajtású lemezjátszó nem limitált kiadását

A Technics piacra dobja a Grand Class SL-1200G közvetlen hajtású lemezjátszó nem limitált kiadását
Szerkesztő

A Technics  bejelentette a Grand Class SL-1200G közvetlen hajtású lemezjátszó piacra dobását. A lemezjátszó a korábban megjelent és az 50. évfordulóra készült, limitált kiadású Grand Class SL-1200GAE modell számos tulajdonságát megörökölte, azonban ezt a modellt az analóg bakelitlemezek egyedülállóan lágy hangzásának kedvelői már nem csak limitált példányszámban vásárolhatják meg.

 

„Az SL-1200GAE kiváló hangteljesítményét és egyedülálló gyártási minőségét a nemzetközi hangtechnikai sajtóban kapott számos elismerő értékelés is jól bizonyítja.” – nyilatkozta Frank Balzuweit, a Panasonic Technics márkáért felelős európai termékigazgatója. „A limitált kiadású SL-1200GAE iránti különösen nagy kereslet miatt kötelességünknek érezzük, hogy a limitált kiadású GAE modellek által nyújtott páratlan hangteljesítményt az SL-1200G révén mindazok számára is elérhetővé tegyük, akik nem tudták megvásárolni a korlátozott példányszámú modellt.”

 

A Technics termékek első számú célkitűzésének – Technics Definitive Sound, vagyis a zene iránti legmagasabb fokú elkötelezettség – megvalósítása érdekében az új SL-1200G az SL1200GAE prémium hangminőségét nyújtja.

 

A múlt analóg technológiai problémáinak leküzdése

A hagyományos lemezjátszók esetén a hangminőségére kedvezőtlenül hatott a motorban jelentkező apró vibrálás és a fordulatszám „nyúlósnak” hangzó ingadozása. A közvetlen hajtású lemezjátszó rendszerek terén szerzett tapasztalat és szakértelem ötvözésével az SL-1200G a vasmag nélküli közvetlen hajtású motor segítségével teljesen kiiktatja ezt a kedvezőtlen hatást. A motor esetleges rezgéseit a precíziós mikroprocesszor-alapú forgásszög-érzékelők még jobban háttérbe szorítják.

 

Az SL-1200G modell motorjának alján található kódoló a lehető legegyenletesebb fordulatszám-vezérlést teszi lehetővé és pontos forgásszög-érzékelést biztosít.

 

A két forgórészes szerkezeti kialakítás továbbá csökkenti a rendszer terhelését, és eközben nagy nyomatékot biztosít. Emellett ez a kialakítás tovább csökkenti a forgás során fellépő rezgést, lehetővé téve ezzel az analóg bakelitlemezekbe vésett leghalkabb hangok pontos visszaadását is.

 

A zeneipart megváltoztató háromrétegű lemezlejátszó

Az SL-1200G vázát rézből és alumíniumból készült masszív öntött tányérral ellátott három rétegű szerkezet képezi, a készülék teljes hátoldalán pedig gumicsillapítás kapott helyet. Mindez kiiktatja a szükségtelen rezgést, valamint nagy szilárdságot és hatékony rezgéscsillapítást biztosít. A forgási stabilitás és tehetetlen tömeg tekintetében az új modell még a közvetlen hajtású lemezjátszók között is etalonnak tartott, és a rádióstudiókban világszerte használt Technics SP-10MK2-t is túlszárnyalja.

 

Rezgéscsillapító lejátszókar

A lejátszókar hideghúzással előállított pehelykönnyű magnéziumból készült, és ez tovább javítja az anyag tulajdonságait és növeli a rezgéscsillapító hatást. A számos lejátszási próba során bebizonyosodott, hogy a magnézium hangteljesítmény szempontjából egyértelműen jobb, mint az alumínium.

 

Ezen kívül a hagyományos Technics giroszkópos felfüggesztés alkalmazásával a vízszintes és a függőleges forgótengely egyetlen középpontban találkozik. Ennek, valamint a speciális kialakítású, precíziós csapágyazásnak köszönhetően még nagyobb stabilitás érhető el.

 

A kiegészítő súlyok számos különböző hangszedőt támogatnak

Az analóg lejátszás egyedi élményét az adja, hogy a zenei műfajnak és érzésnek megfelelően cserélhető a hangszedő, így különböző hangzásokat élvezhetünk. Az SL-1200G modellhez tartozó két kiegészítő súly számos különböző hangszedőt támogat. Az 5,6-12g-os hangszedőket támogató hagyományos súlyok, valamint a kisméretű kiegészítő súlyok ezt az értéket 10-16,4g-ra növelik, míg a nagyméretű súlyok esetén 14,3-19,8g-os hangszedők használhatók.

 

Négyrétegű házszerkezet

A háromrétegű (alumínium öntvény, speciális Bulk Moulding Compound, azaz BMC vegyület és masszív gumi) szerkezethez egy negyedik – pontosan megmunkált, 10 mm vastag nemes alumínium felső panel – réteg és komplex szilikongumiból készült hangelnyelő szigetelőfej társult – pontosan úgy, ahogy az SL-1200GAE esetén. Ez a négyrétegű szerkezet nagy szilárdságú és kiváló hangelnyelő tulajdonságú, és elegáns külső megjelenést és hangulatot sugároz.

 

Piaci megjelenés

A lemezjátszó a kijelölt viszonteladóknál 2016. októberétől lesz kapható.

 

Grand Class SL-1200G

Átdolgozott szerkezeti kialakítás, új etalon a közvetlen hajtású lemezjátszók között

 • Mag nélküli, közvetlen hajtású motor

 • Precíziós motorvezérlés

 • Rezgéscsillapító lejátszókar

 • Sárgaréz felületű tányér

 • Szilikongumi izolátor

 

Technics Definitive Design

 • Az SL-1200 széria továbbfejlesztett koncepciója

 • Alumínium felső lap

 

Forgási sebesség

 • 33 1/3 ford./perc, 45 ford./perc, 78 ford./perc

 

Állítható hangmagasság-tartomány

 • ±8%, ±16%

 

Méretek és súly

 • Szélesség: 453 mm Magasság: 173 mm1 Mélység: 372 mm / kb. 18kg

 

 • PortokLemezjátszó kimenet x1 / SIGNAL GND x1
   

1 A magasságba a fedél is beletartozik