Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Atenor eladta a budapesti Váci Greens „C” épületét a ZFP Investments-nek

Az Atenor eladta a budapesti Váci Greens „C” épületét a ZFP Investments-nek
Szerkesztő

A belga ingatlanfejlesztő cég, az Atenor ma bejelentette, hogy értékesítette a Váci Greens irodapark „C” Épületét a cseh befektetési alapnak, a ZFP Realitní Fond-nak (amely a ZFP Investments irányítása alatt áll). Ez az épület a Váci Greens már felépített három tömbjének egyike. A C Épület 2015 júniusában készült el, és 18.500m² irodaterülettel rendelkezik, amelyet teljes egészében a General Electric bérel.

 

A teljes Váci Greens projekt, amelyet az ATENOR 2008-ban indított, hat irodaépületből áll majd, összesen több mint 120.000m² „A” kategóriás irodaterülettel. A Váci úti irodafolyosó gyorsan fejlődő üzleti környezetében ideálisan elhelyezkedő fejlesztés kiérdemelte a legmagasabb BREEAM környezetvédelmi tanúsítványt, illetve számos nemzetközi ingatlanfejlesztési díjat nyert. Neves bérlők foglalnak helyet az irodákban, mint például a General Electric, aki a Váci Greens irodaparkot választotta az Európai Globális Működési Központjának helyszínéül.

 

Az értékesítés hatása megerősíti az Atenor legutóbb nyilvánosságra hozott előrejelzését a 2016-os évre vonatkozóan.

 

A befektetési piac az utóbbi időben rendkívül aktív volt Budapesten, és több befektető is komoly érdeklődést mutat a Váci Greens „A” (15.700m², 88%- os bérbe adási mutatóval) és a „B” (25.300m², 65%-a kiadva) épületeinek megvásárlása iránt.

 

A ZFP Investments az IAD Investments csehországi leányvállalata – aki a legrégebbi szlovák befektetési alap kezelő, 1991 óta aktív a piacon. A tevékenysége kiterjed a Szlovák és a Cseh Köztársaságra, illetve Közép-Európa számos egyéb országára. Az IAD Investments alapja hozzávetőlegesen 420 millió € értékű vagyont kezel jelenleg.

 

 

A Váci út még mindig sláger

A Váci Greens az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlan-beruházás. A fejlesztést az Atenor Group saját forrásból finanszírozza. Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, majd ugyanezen évben megkapta a Bloomberg „Legjobb Irodafejlesztés” díját is Magyarországon. A brüsszeli tőzsdén jegyzett Atenor csoportnak jelenleg 15 futó projektje van Európában. A Váci úti „irodafolyosó” még mindig a legkeresettebb terület a budapesti irodaingatlan-piacon, ez a terület fedte le 2015-ben a piac 20%-át. Népszerűségének elsődleges okai a belvárosból való egyszerű megközelíthetőség autóval és tömegközlekedéssel, valamint a rendkívül versenyképes bérleti konstrukciók. A Váci Greens kiváló munkakörnyezetet kínál a tágas terekkel és a gondozott külső zöld területekkel, sétatávolságra a Duna Plázától és az M3-as metró állomásától.