Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Technics bemutatja a Grand Class SB-G90 rendszert

A Technics bemutatja a Grand Class SB-G90 rendszert
Szerkesztő

Szabadon álló hangfal kristálytiszta hangzással és tökéletes térélménnyel

 

A Technics ma bemutatta az új Grand Class SB-G90 hangfalrendszert. A lineáris fázisú pontsugárzásra épülő rendszer kristálytiszta hangzást hoz létre egy hatalmas hangtérben úgy, hogy közben a mélytől az egészen magas frekvenciákig képes valósághű térélményt nyújtani.

 

A nemkívánatos rezgés teljes megszüntetése a kristálytiszta hangzásért

 

Balanced Driver Mounting Architecture technológia

Az új fejlesztésű Balanced Driver Mounting Architecture technológiát alkalmazták: a hangszóróegység egy olyan aljzatra van felszerelve, amely a házszerkezet belsejében, a hangszóróegység súlypontjában található, s így kiküszöböli a hangszóróegység saját rezgését. Továbbá, mivel a hangszóróegység nincs az elülső lemezre rögzítve, így a nemkívánatos rezgéseinek a lemezre történő terjedése is kiküszöbölhető.

 

Ezzel a membrán által generált hanghullámok torzulása és a lemez nemkívánatos rezgő hangja csökkenthető. Ennek eredményeként a hangszóró valósághűen és kristálytisztán képes reprodukálni a tökéletes hangzást, s a hallgató minden egyes hang finom részletét szinte maga előtt láthatja.

 

Ellenálló, masszív házszerkezet

A házszerkezet merevségét a belsejében keresztben elhelyezett aljzatok biztosítják. Ezekre kerültek a hangszóróegységek és a vízszintes merevítő panelek. Minden egyes hangszóróegységhez külön tartólemez tartozik, ami minimalizálja a hangszóróegységek közös vibrációját.

 

Az új fejlesztésű koaxiális egység gyors reagálást biztosít

Pontszerű hangforrásként működő hangfalrendszer

Ahhoz, hogy a hangzás teljes térélményt nyújtson, ideális esetben a hangszóróegységekből kibocsátott hullámfrontok bármely hallgatói pozícióban élvezhetőek, pontszerű hangforrásként működnek.

Miközben az SB-G90 is megörökölte a lineáris fázis koncepciót, újonnan kifejlesztett, kétutas koaxiális kónuszos egységeket (köztük közép- és magassugárzókat) kapott, amelyek gyors hangvisszaadást és magas érzékenységet biztosítanak.

 

Alacsony torzítású hangvisszaadás széles hangtartományban

A magas felbontású zenei források széles frekvenciatartományban kibocsátott jeleinek hű visszaadásához az SB-G90 egyrészt egy új fejlesztésű 25 mm-es, fázis precíziós magassugárzót, és két új fejlesztésű 16 cm-es alacsony torzítású, hosszan rezgő mélynyomót használ, amelyek 27 Hz-től 100 kHz-ig képesek a hangok visszadására.

Emellett minden hangszóróegység membránjának anyaga eloxált alumínium, amely a teljes frekvenciatartományban egységesíti a hangszínt.

A hangszóró egységek rézgyűrűkkel és nagy linearitáshajtású lengőtekercsekkel vannak ellátva, így széles frekvenciatartományban alacsony torzítással működnek.

Ezek a tulajdonságok kiegyensúlyozott hangvisszaadást eredményeznek.

 

Fázisprecíziós hajtás (koaxiális kétutas hangszóróegység)

A magassugárzó könnyed, masszív, eloxált alumínium kupolamembránnal készült. A kupolaalakot szimulációval tökéletesítették, s így érik el a 100 kHZ-ig terjedő széles tartományú hangvisszaadást. Egy fáziscsatlakozó használatával sikerült a fáziskarakterisztikát egységesíteni.

Az SB-G90 magas linearitású hajtást alkalmaz előreálló hangtekercsekkel, amelynek mágneses réseibe magnetikus folyadékot injekcióztak. Ez ellenáll a hőmérséklet-emelkedésnek, így biztosítva a kiváló lineáris teljesítményt. Ezek a tulajdonságok a magas hangok gyönyörű, részletgazdag visszaadását teszik lehetővé.

A magassugárzókhoz hasonlóan a középsugárzók is eloxált, könnyed, masszív alumínium membránt kaptak. A mágneses áramkör alacsony torzítást és erőteljes mozgást hoz létre, nagy mágnesek, réz fedelek és magas linearitásvezérlésű előreálló hangtekercsek használatával.

Az SB-G90 háza ellenálló öntött alumíniumból készült tartószerkezetének felfüggesztései felveszik a rezonanciát, ezzel teljes mértékben megszüntetik a szükségtelen rezgéseket. Ezek a tulajdonságok a középtartományban kiemelkedően pontos hangvisszaadást tesznek lehetővé.

 

Alacsony frekvenciájú hangvisszaadás kiváló átvitellel és alacsony torzítással

16 cm-es alacsony torzítású hosszan rezgő mélynyomó

A 16 cm-es alacsony torzítású hosszan rezgő mélynyomók jellemzői: dupla mágnes, amely robosztus vezérlő teljesítményt nyújt, mágneses áramkör magaslinearitás vezérlésű előreálló hangtekercsekkel, rézgyűrűkkel, alumínium rövid gyűrűkkel és az új fejlesztésű hosszan rezgő egységekkel, amelyek széles dinamikus tartományban teszik lehetővé az alacsony frekvenciájú hangok visszaadását, kiemelkedően alacsony torzítás és magas reszponzivitás mellett, még a legnagyobb amplitúdójú rezgések esetén is.

Az SB-G90 kerete ellenálló öntött alumíniumból készült, rezonanciagátló felfüggesztése teljes mértékben megszünteti a legkisebb szükségtelen rezonáló hangot is. A könnyed, masszív, eloxált alumínium membrán biztosítja a hangszín egységességét a közép- és a magas tartományban egyaránt. Ezek a jellemzők robosztus, erőteljes basszus hangzást eredményeznek.

 

Specifikációk

Érzékeny akusztikus technológia

 • Balanced Driver Mounting Architecture technológia

 • Pontsugárzásos hangfalrendszer

 • Széles skálájú és alacsony torzítású hangvisszaadás

 • Fázis precíziós vezérlő (koaxiális kétutas hangszóró egység)

 • 16 cm-es alacsony torzítású hosszan rezgő mélynyomó

 • Masszív házszerkezet

 • Magas minőségű hálózati áramkör

 

 

Technics Definitive Design

 • Fekete magas fényű felület

 • Mágnessel rögzített szövetrács

 

Méretek (szélesség x magasság x mélység)

 • 302 x 1114 x 375 mm (11-7/8 x 43-27/32 x 14-3/4 Inch)*

*Ideértve a hálót és a csatlakozók kiállásait.

 

Súly

 • Kb. 32 kg (kb. 71 lbs)/db

Rendszer

 • 4 háromutas basszreflex mélynyomó

* kétutas koaxiális hangszóróegységgel a közép- és a magas tartományban

 • Hangszóró egység:

Mélynyomó: 16 cm (6-1/2")

Kónusz típusú x2 közép/magassugárzó: koaxiális, 16 cm (6-1/2") kónusz típusú x1 / 2.5 cm (1")

Kupola típus x1

 • Hangváltó frekvenciák: 480 Hz, 3.2 kHz

 • Frekvencia tartomány: 27 Hz - 100 kHz (-16 dB), 32 Hz - 85 kHz (-10 dB)

 • Hangnyomás szintje: 88 dB /2.83 V (m)

 • Impedancia: 4 Ω

 • Bemeneti teljesítmény: 100W (ajánlott), 200W (maximum)

 • Ajánlott amplitúdó áram: 40-150 W (ajánlott)