Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Technics bemutatja a Grand Class SU-G700-at

A Technics bemutatja a Grand Class SU-G700-at

A definitív integrált erősítő teljességében közvetíti a zenében rejlő pillanatnyi energiát

 

A Technics bemutatta új Grand Class SU-G700 sztereó integrált erősítőjét, JENO motorral (jelingadozás-kiküszöbölés és zajcsillapítás-optimalizálás), LAPC funkciókkal (terhelésalapú fáziskalibrálás), amely referenciaként szolgál a legtisztább hangvisszaadás érdekében kidolgozott audiótechnológiai koncepciók számára.

 

Referenciaként szolgál a magas színvonalú audiótechnológiában

 

JENO motor (jelingadozás-kiküszöbölés és zajcsilapítás-optimalizálás)

 

Abból a célból, hogy a nagy mennyiségű audiótartalom veszteség nélkül jusson el a hangsugárzókba, az SU-G700 erősítő a Technics rendszerek tervezési koncepcióját követve teljes mértékben digitális erősítést használ, és a JENO motort is használja.

 

Hagyományos digitális erősítők esetében a zaj komoly problémákat okoz, s ez torzítja a hangminőséget. Megoldásképpen az SU-G700-ban külön zajcsökkentő áramkört alkalmaznak, amely a teljes hallható frekvenciatartományban kiküszöböli a zajt. PWM konverzióra egyedülálló, magas precizitású PWM konverziós áramkört használtak, amely fontos szerepet játszik a prémium hangminőség elérésében. A Technics egyedülálló szakértelmének felhasználásával sikerült optimalizálni többek közt a zajcsökkentés sebességét, mértékét és kvantálási számát. Így a magas felbontású hangforrásokból gyűjtött adatok még nagy dinamikájú hangtartományban is veszteség nélkül konvertálhatók PWM jellé.

 

Ezen technológiák segítségével lehetővé válik a hangok élethű, részletes visszaadása, s a hallgató felfedezheti a legapróbb nüanszokat is.

 

LAPC (terhelésalapú fáziskalibrálás)

 

A hangszórók impedanciája frekvenciánként változik, emiatt olyan erősítőre van szükség, amely a hangszórók vezérlése során figyelmen kívül hagyja karakterisztikájukat. A hagyományos digitális erősítők kimeneteit az aluláteresztő szűrőkön keresztül csatlakoztatták a hangszórókhoz, ezzel még erősebben kitették azokat a hangszóró impedanciakarakterisztkája hatásának.

 

Amíg a hagyományos erősítők amplitúdókarakterisztikája javítható volt negatív visszacsatolás segítségével, addig a fáziskarakterisztikán nem lehetett segíteni. A probléma megoldására a Technics kifejlesztett egy hangszóróimpedancia-adaptív optimalizáló algoritmust, amely digitális jelfeldolgozás segítségével javítja az ideális impulzusválaszt, mégpedig úgy, hogy méri az erősítő egyes frekvenciákhoz tartozó amplitúdó-, illetve fázistulajdonságait a csatlakoztatott hangszórókban. Ez az új technika a maga nemében elsőként képes kiegyenlíteni az amplitúdó és fázis – különböző frekvenciák esetében tapasztalt – ingadozásait, továbbá gazdag térbeli hangélményt biztosít.

 

Nagy sebességű csendes hibrid tápegység

 

A hagyományos váltóáramú tápegységek esetében a be-/kikapcsolási frekvencia a terhelőáram ingadozásának függvényében változik, hogy egyenletes kimeneti feszültséget biztosítson. A be-/kikpacsolási frekvencia ingadozása azonban negatív hatással van a hangminőségre.

 

Az SU-G700 új fejlesztésű tápegysége kiküszöböli ezt a be-/kikapcsolási frekvenciával kapcsolatos, káros zajt generáló jelenséget. Sőt, a váltóáramú tápegység utolsó fokozata tartalmaz egy kimeneti feszültséget stabilizáló lineáris szabályozót, amely erre a célra készült, nagy felbontású elektrolit kondenzátorokat alkalmaz.

 

Ezen felül a Technics jelenlegi rezonanciatípusú tápegysége csökkenti a be/kikapcsolási zajt. A zajokat elnyelő elemeket, például a kondenzátorokat alapos vizsgálat után választották ki. A vállalat minden lehetséges intézkedést megtett a legalacsonyabb zajkibocsátás és a kristálytiszta hangzás elérése érdekében.

 

 

 

 

Háromrétegű szerkezet szünteti meg az áramköri blokkok közötti interferenciát és alaposan csökkenti a zajképződést

 

Háromrétegű szerkezet

 

Az integrált erősítőkben számos áramkör található, amelyek például a bemeneti mikrojeleket dolgozzák fel, vagy éppen a tápfeszültséget adó erős áramot szabályozzák. Az SU-G700-ban az áramköröket a kezelt jelszint alapján három különböző blokkban helyezték el, amelyeket rekeszek választanak el egymástól. Ez kiküszöböli az áramköri blokkok közötti interferenciát és tiszta hangminőséget biztosít.

 

Az alaplapot ez a struktúra merevvé teszi, ami meggátolja az elektromos elemek rezgését, s ezzel kiküszöböli a hangminőség torzulását.

Technics Definitive Design két nagy analóg kivezérlésmérővel

és nagy méretű hangerő-szabályzó gombbal

 

Masszív alumínium házszerkezet

 

A masszív fém készülékházhoz egy belső és egy külső acéllemez alaplapot rögzítenek. Ez a megoldás csökkenti a hangtisztaságot torzító rezgéseket és a zajt.

 

A nehéz elemek és alkatrészek megtámasztására, valamint a stabilitás növelésének érdekében a belső váz 1,2 mm vastagságú lemezből készült. A házszerkezet alja 2 mm-es acéllemezből készült. Ez növeli a rezgéscsillapítás teljesítményét és alacsony súlypontot eredményez. Az elülső panel 7 mm-es alumíniumlemezből készült, amely ellenáll az elektromágneses zajnak.

 

Az elülső oldalon két nagy méretű analóg kivezérlésmérő fejezi ki a zene dinamizmusát. A hangerő-szabályozó gomb tiszta alumínium és kitűnő tapintású.

 

Specifikációk

 

Pontos digitális technológia

 • JENO motor (jelingadozás kiküszöbölése és zajoptimalizálás)

 • LAPC funkciók (terhelésalapú fáziskalibrálás)

 • Nagy sebességű, csendes hibrid tápegység

 • Akkumulátoros órajel-generátor

 

Zaj nélküli jelátvitel technológia

 • Digitális zajelnyomási rendszer

 • Optimálisan aktivált áramkörrendszer

 

Technics Definitive Design

 • Masszív alumínium házszerkezet

 • Masszív fém dupla alaplap

 • Háromrétegű szerkezet az áramellátás, az erősítő és a jelfeldolgozás elválasztásáért

 

FTC kimeneti teljesítmény

 • 140W + 140W (1kHz, T.H.D. 0,5%, 4Ω, 20kHz LPF)

 • 70W + 70W (1kHz, T.H.D. 0,5%, 8Ω, 20kHz LPF)

 

Méretek (szélesség x hosszúság x mélység)

 • 430 x 148 x 428 mm (16-15/16 x 5-13/16 x 16-27/32 inch)

 

Súly

 • Kb. 12,3 kg (kb. 24,7 lbs)

 

Csatlakozók

 • Digitális koaxiális bemenet x2 / digitális optikai bemenet x2 / Analóg vonal pin bemenet x2 / USB-B bemenet / Phono (MM) bemenet x1

 • Analóg előerősítő-kimenet / Analóg vonal kimenet / Fejhallgató kimenet

 

Digitális bemenetek

 • USB-B: PCM 384kHz-ig, 32bit / DSD 2.8MHz, 5.6MHz, 11.2MHz aszinkron átviteli móddal