Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Atenor eladta a budapesti Váci Greens „A” épületét  egy magyar befektető társaságnak

Az Atenor eladta a budapesti Váci Greens „A” épületét  egy magyar befektető társaságnak
B3V3Z3T3M

Az Atenor nemzetközi ingatlanfejlesztő bejelentette, hogy értékesítette a Váci Greens irodakomplexum „A” épületét egy magyar befektető társaságnak. A Váci Greens „A” épület adták át elsőként 2013-ban, amely 15.700 m² bruttó bérbeadható területtel rendelkezik és közel 90%-os bérbeadottsági szinten van. Az irodapark első ütemében megvalósult több mint 65.000 m2 összterületű, három épületből (A, B és C épület) így már kettőt sikeresen értékesített az Atenor. A „C” épület adásvételi tranzakciója 2016 decemberében zárult.

A most értékesített „A” épületet színes nemzetközi bérlői kör veszi igénybe nagy megelégedéssel. Olyan prominens vállalatok vannak jelen a házban, mint a GE, a Sykes, az Enterprise Communications, az épületet üzemeltető BNP Paribas Real Estate, a Budapest Bank, a Gastro Greens étterem, a Molinari Kávézó és az Atenor.

{gallery}

Tovább folytatódik a Váci Greens fejlesztése
Az épületek értékesítése mellett az irodapark további fázisainak fejlesztése egy pillanatra sem áll meg. Megkezdődött, és az idei végén adják át a negyedik, a „D” épületet, amely 15.600 négyzetméternyi irodaterülettel áll majd a bérlők rendelkezésére.  Az épület 30%-át előbérleti szerződéssel már ki is adták.
A teljes Váci Greens projekt, amelyet az Atenor 2008-ban indított, hat irodaépületből áll majd, összesen több mint 120.000 m² „A+” kategóriás irodaterülettel. A Váci úti irodafolyosó gyorsan fejlődő üzleti környezetében ideálisan elhelyezkedő fejlesztés kiérdemelte a legmagasabb szintű BREEAM Excellent környezetvédelmi tanúsítványt, illetve számos nemzetközi ingatlanfejlesztési díjat nyert. 

Fokozott befektetői érdeklődés
„A második Váci Greens épület sikeres értékesítése is jól mutatja a budapesti ingatlanbefektetési piac rendkívüli erősödését” – mondta el Püschl Nikolett, az Atenor bérbeadási vezetője. „Több befektető is komoly érdeklődést mutat a Váci Greens még fejlesztés alatt álló épületeinek megvásárlása iránt. Emellett bérlői oldalon is jelentős aktivitást tapasztalunk, a Váci úti irodafolyosó egyértelműen az egyik legsikeresebb üzleti lokáció”- összegez Püschl Nikolett.