Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nemzetközi makettkiállítást és -versenyt rendeznek Mosonmagyaróváron

Nemzetközi makettkiállítást és -versenyt rendeznek Mosonmagyaróváron Nemzetközi makettkiállítást és -versenyt rendeznek Mosonmagyaróváron Nemzetközi makettkiállítást és -versenyt rendeznek Mosonmagyaróváron Nemzetközi makettkiállítást és -versenyt rendeznek Mosonmagyaróváron

Az előnevezések alapján minden eddiginél több, összesen 42 országból érkeznek résztvevők a mosonmagyaróvári nemzetközi makettkiállításra és -versenyre, amelyet a nemrég elkészült UFM Arénában és a szomszédos Kossuth Lajos Gimnáziumban rendeznek április 22-én és 23-án.

    Egresi András, a rendezvényt szervező Mosonmagyaróvári Makettező Klub elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a 21. alkalommal megrendezendő eseményre Európa valamennyi országából, valamint Katarból Szingapúrból, Dél-Koreából, Kanadából, Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeznek kiállítók és versenyzők.


    A résztvevők tíz - köztük harci jármű, repülő, hajó, polgári jármű és történelmi figura - szekcióban, összesen 64 kategóriában versenyezhetnek. Idén 396 érmet osztanak ki, 98 bronzot, 117 ezüstöt és 181 aranyat.


    A kiállításon előadásokat is tartanak, amelyeken a szekciók nevesebb képviselői beszélnek a legújabb technikákról. 


    Egresi András kiemelte, hogy a nevezések és a látogatószám alapján a mosonmagyaróvári rendezvény Európa harmadik legnagyobb makettkiállítása és -versenye az Egyesült Királyság és Hollandia után.


    A kiállítás mellett gyerekjátékok, gasztro udvar, kirakodóvásár, old timer és harcászati bemutató is várja a látogatókat.


    Tavaly összesen 1668 makettet neveztek be, amely csaknem százzal haladta meg a 2015-ös nevezési adatot.