Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az SUV-kra jellemző vezetési tulajdonságok

Az SUV-kra jellemző vezetési tulajdonságok
  • 2017. 06. 13.

Az új C3 Aircross SUV-s jegyei és kiváló menettulajdonságai a volánnál ülve mutatkoznak meg igazán. Megemelt hasmagasságával, nagy kerekein ülve magabiztosan uralja az utat, és a lejtmenet-szabályozó funkcióval ellátott Grip Control® rendszer jóvoltából mindenféle terepen otthonosan mozog. Biztosítani képes az adott helyzetnek megfelelő meghajtást, így városon kívüli kalandosabb utakra is bátran vállalkozhatunk vele. A C3 Aircross ugyanúgy megszólítja a városi programok, illetve a vásárlás szerelmeseit, mint a sportnak vagy más kültéri szabadidős tevékenységeknek hódolókat.


A minden körülmények között optimális meghajtást biztosító Grip Control® rendszerrel és speciális 16” vagy 17” Mud & Snow gumiabroncsokkal felszerelt C3 Aircross sokoldalú használatot tesz lehetővé, és az útviszonyoktól és az útburkolat fajtájától függetlenül mindenféle úttípushoz képes alkalmazkodni. A Grip Control® rendszer az ötféle üzemmódon keresztül minden helyzetben nagyobb biztonságot garantál. Az automatikus működésű Standard üzemmód mellett a Homok, Terep, Havas út és ESP OFF üzemmódok választhatók.


A Grip Control® rendszerhez kapcsolódó lejtmenet-szabályozó funkció meredek lejtőn is képes alacsony sebességen tartani a gépkocsit. Segít megőrizni a menetpályát és megakadályozni a gépjármű megcsúszását, amikor lejtőn lefelé halad. Ezzel az új funkcióval tökéletesen a vezető uralma alatt tartható az új C3 Aircross. A rendszer nagyon alacsony sebességnél (3 km/h) a nagyobb kontroll és biztonság jegyében stresszes helyzetekben is egy helyben tudja tartani a gépjárművet.


Az új C3 Aircross kínálatában számos takarékos és hatékony legújabb generációs motort találunk. A kompakt SUV ideális partnerként egyformán jó szolgálatot tesz a mindennapi városi utak és a hétvégi kiruccanások, illetve hosszabb nyaralások során. A kínálatában szereplő háromhengeres PureTech motorok a legújabb technológiákkal büszkélkedhetnek: gyors reakcióidő és visszafogott fogyasztás, illetve CO2-kibocsátás jellemző rájuk (2015-ben és 2016-ban is az Év Motorjának választották). A BlueHDi motorok szintén környezetkímélők és takarékosak, és élvezetes vezetést biztosítanak.
 Benzinmotorok: az új Citroën C3 Aircrosshoz kínált legerősebb motor - célországtól függően - a PureTech 130 6 fokozatú sebességváltóval. A PureTech 110 motorhoz az 5 fokozatú manuális sebességváltó mellett EAT6 automata sebességváltó is kérhető, mely kimagasló vezetési élményt és kényelmet biztosít. Belépő erőforrásként a PureTech 82 motor áll rendelkezésre.
 Dízelmotorok: az új Citroën C3 Aircrosshoz kínált dízelmotorokhoz manuális sebességváltó társul: BlueHDi120 (6 sebességes) és BlueHDi 100 (5 sebességes).
A fenti hat erőforrás az európai kínálatot képviseli. A tengerentúlra szánt modellek PureTech 110 EAT6 benzinmotorral vagy HDi 90 dízelmotorral kerülnek forgalmazásra.
 

Címkék