Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fiestákkal teszteltük a Ford Driving Skills for Life programot (Nyerj eredeti DSFL kulcstartót)

Fiestákkal teszteltük a Ford Driving Skills for Life programot (Nyerj eredeti DSFL kulcstartót)
  • 2017. 09. 19.

Hazánkban a 25 évesnél fiatalabbak közel 25%-a sérül meg vagy veszíti életét közlekedési balesetben, ezért a Ford Magyarország az ORFK- OBB- vel együttműködve a 18-24 éves korosztálynak szóló hosszú távú ingyenes tréningprogramba kezdett, hogy megelőzhetőek legyenek ezek az esetek.

A Ford Driving Skills for Life  programot 2003-ban az USA-ban, az amerikai közlekedési hatósággal együttműködve indította el az autógyár. Mostanra pedig 40 országban tartanak sikeres tréningeket világszerte, összesen több mint 1 000 000 fiatal számára biztosítva gyakorlati képzést. 2013-as európai bevezetése óta - 12 millió eurós befektetéssel - kontinensünkön is több mint 20 000 friss jogosítványosnak segítettek már, és hazánkban is hosszútávra terveznek.

Májusban jelent meg egy cikk a bevezetem.eu oldalon a program beharangozásaként és szeptemberben rendezte a Ford Magyarország az első képzési napokat.

A két nap alatt négy turnusban ismerkedhettek meg a fiatalok a telefonálás, SMS-ezés veszélyeivel,a megcsúszó autó viselkedésével, a vészfékezés (irányváltással is) jelentőségével, vagy épp' azzal, hogy mennyire nem tudjuk kontrollálnia mozgásunkat és mennyire elveszítjük a térlátásunkat,ha alkoholt fogyasztunk.
Utóbbinál,nem leitatták a kurzusokon résztvevőket, hanem egy speciális szemüveg és "öltözék" segítségével érték el az alkoholos befolyásoltság hatását.
A rendezvényen azt is ismertették az előadók, hogy milyen veszélyekkel jár például egy kamion megelőzése/kikerülése, illetve, hogy mire kell figyelnünk a gépjárműnél,ha hosszabb útra indulunk, vagy épp' egy ismerős autóját készülünk vezetni.
A résztvevőknek volt alkalma élesben is megismerkedni  a vadonatúj Ford Fiesta vészfékasszisztens rendszerével is - amely max. 30 km/órás sebességnél teljesen megállítja a gépjárművet.

Az esemény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy mind a négy kurzus telt házzal lett megrendezve.
Olyannyira, hogy például vasárnap, a szakadó eső ellenére is többen érkeztek a helyszínre, mint az előzetesen maghatározott 80 fő.
A szervezők természetesen voltak annyira rugalmasak, hogy a közel 100 fős létszámokat is lekezelték, így senkinek nem kellett képzés nélkül távoznia.

Hétfőn a délelőtti csoporthoz csatlakozhatott néhány szerencsés >>>

Címkék