Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Részletes tájékoztatással segíti az állatbefogadást a Rex Kutyaotthon

Részletes tájékoztatással segíti az állatbefogadást a Rex Kutyaotthon

A Rex Kutyaotthon Alapítvány az átlagosnál is komolyabb tanácsadással segíti azokat a leendő gazdákat, akik az ünnepek közeledtével szeretnének állatot örökbe fogadni.

    A Négylábú szeretetfutár ünnepi akció során az érdeklődők az alapítvány gazdára váró kutyáiról és macskáiról részletes leírást kapnak, amelyből megismerhetik az állat élettörténetét és főbb tulajdonságait, továbbá a leendő gazdákat az alapítvány újpesti állatotthonában egy személyes interjú is segíti a megfelelő társ megtalálásában - közölte az állatotthon az MTI-vel.


    "A menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak télen még kevesebb esélyük van az örökbefogadásra" -  idézi a közlemény Király Pétert, a szervezet alapítóját, aki szerint az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a decemberi Négylábú szeretetfutár program nagyban növeli az örökbefogadási esélyeket.


    A szervezetnél jelenleg több mint 150 négylábú vár gazdára, amelyek fényképes és szöveges "bemutatkozása" a www.rex.hu oldalon érhető el, de a szervezet email címén bővebb tájékoztatást is lehet kérni a jószágokról.


    Az állatvédők azt javasolják a leendő örökbefogadóknak, gondolják át, hogy meg tudják-e teremteni a felelős állattartáshoz szükséges anyagi és gyakorlati feltételeket: biztosítani tudják-e a megfelelő állateledelt, a rendszeres mozgást és az orvosi ellátást, valamint lesz-e elég idejük háziállatukra.


    Az alapítvány decemberben az új családtag befogadását praktikus ajándékcsomaggal könnyíti meg.


    A szervezet hét éve indult ünnepi örökbefogadási programja keretében eddig mintegy 120 macska és kutya talált végleges otthonra.

Címkék