Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

"Háromszoros hurrá a Trabant-expedició három navigátorának."

A Trabant-expedició immáron egy hónapja nyargal az afrikai kontinensen.

 

A hófödte csúcsokat váltogatja a napos, száraz sivataggal. Három hét és három vállalkozó kedvű navigátor volt Vadász Zsolt és Világjáró Trabantjának navigátora. Első segédpilótaként Mitala Nikolett navigálta le a Trabit, Marokkó déli tartományába a Nyugat Szaharai, terroristáiról elhíresült "Sahel-övezetbe"

Az expediciósok elsősorban itt a nomád élet körülményeivel ismerkedtek és élték a nomádok egyszerű életét, amiből Niki a későbbiekben egy előadást is tartott a "Járatlan Utakon" fesztiválon.

Mindeközben a második navigátor Nagy András, aki szintugy repülővel érkezett Marrakesh-be, az Atlas-hegységbe vitte fel a trabit,ahol az akklimatizációs túra után helyi vezetővel a legmagasabb csúcsot a Toub-kal 4167méteres magasságát is megjárta.

Érdekesség, hogy az akklimatizácios túrán a csapat kutyája "Mogyoró" is részt vett, ahol egészen 3007méteres tengerszintet ért el.

A harmadik navigátor Varga Zsolt volt, aki átraverzálta az Atlasz túloldalára a kis autót és egészen a Merzougai "Nagy Dűné"-ig hajtottak.

Kemény élet, kemény embereknek. Éjjel 0 fok körüli hőmérséklet, nappal verőfényben, árnyék nélkül +30fokban. Mindezt természetesen sátorban, Zsolt elveinek megfelelően kis költségvetésből.

Az expedidicó vezetőjének elmondása szerint ezek a túrák pont azoknak az embereknek valók akik kicsit szeretnék a határaikat feszegetni és kiváncsiak mi van a komfortzónájukon kivül. Mindhárom vállalkozó szellemü már landolt Budapesten és élményekkel telve érkeztek haza. A Trabant-expedició maradt Afrikában. Zsolt és kutyája vállalkozott egy humanitárius karaván Maliba kisérésére kalandjaikról természetesen még beszámolunk.

Vadász Zsolt