Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mi az a SlideParrot?

Mi az a SlideParrot?
Székely Szabolcs

Minden előadóval előfordult már, hogy mikor készült a nagy pillanatra, egyszerűen nem ment a PPT készítés. Ez nem egyedi eset, hiszen ha véletlenül valahol hiba csúszik a gépezetbe, akkor ott egyesével kell azt kijavítani.

Előforduló problémák az előadás készítése során

Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy valamit csak azért írunk vagy teszünk bele a diába, mert a program úgy kívánja. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen üzenetet szeretnénk átadni a hallgatóságnak, mi az, ami az egész előadást motiválja.

A leggyakoribb gond, hogy nincs elég idő és kapacitás arra, hogy igazán érdekes és minőségi prezentációk szülessenek. Ez könnyen előfordulhat akkor, ha kevés az időnk arra, hogy tökéletes diákat készítsünk, de ugyanide sorolhatjuk a hozzáértés hiányát is. Lehetünk akár profik is, ha nem sikerült megfogni az előadás lényegét és ezáltal érdekessé tenni a prezentációt.

A SlideParrot bemutatása

Ez a program a PowerPointon belül szünteti meg a problémát. Azt a kedves kis kék papagájt kell elképzelni, aki a hajóskapitány vállán ül, és segíti a fontos döntésekben. Ellenben ez a SlideParrot annyi előnnyel rendelkezik, hogy nem azt szajkózza, amiket betanítottak neki, hanem önállóan “gondolkodik”, és nem rest, ha meg kell kritizálni a készülő munkát. Rendkívül hasznos, mert mellőzi a szubjektív és bizonytalan gondolatmeneteket, azaz csak a száraz tényekre koncentrál.

Számos előnye mellett az alábbiakban is hatékony segítséget nyújt:

 

  • Tisztában van azzal, hogy napunk minden esetben csupán 24 órát ölel fel, így nem vagyunk képesek mintegy robotként, százszor újrakezdeni, ha valami nem stimmel.

  • Praktikus és gyors szerkesztési módszereket ajánl fel és mutat meg, ezáltal pedig időt takarít meg számunkra. Ennek a kismadárnak köszönhetően sokszor akár egyetlen gombnyomás segítségével egy az egyben cserélhetjük a nem megfelelő elemeket az anyagban.

  • Ez a madár segít abban, hogy akár a száraz tények felhasználásával, és a hasonló szóképeken keresztül érdekes és emlékezetes előadást készíthessünk. Ennek köszönhetően az átadni kívánt üzenet hamar célba ér, a vizualizációs mankó valóban támogatni fogja az előadást.

  • Az SParrot képes arra, hogy ne csak közölje, hogy hiba van, és kijavítsa azt, de meg is érteti számos magyarázattal, hogy mit, miért nem talált jónak, és mindezt hogyan lehet kijavítani úgy, hogy egy élvezhető és szerethető előadást köthessenek a nevünkhöz.


Ahogy látható, rendkívül hasznos segítséget nyújthat egy készülő előadás vizuális megtámogatásához. Éppen ezért érdemes mielőbb megismerni, hogy vége legyen a lélekölően unalmas és altató prezentációk korának!

Címkék