Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Milyen lehetőségek előtt áll a HR szakma?

Milyen lehetőségek előtt áll a HR szakma?
Székely Szabolcs

A HR hatalmas átalakuláson megy keresztül.

 

 

Nem is volt annyira régen, amikor még a személyzetis intézte a munkavállalók ügyeit, majd jött a humánerőforrás (HR), az ő helyüket pedig hamarosan átveszi a „people leader” – olyan személy, aki pozitívan képes befolyásolni az egyes munkatársak közösségen belüli életét.

Ezek a forradalmi változások mindenképpen bekövetkeznek, a kérdés csak az, hogy a szakma hogyan tekint rájuk. Passzív szemlélőként vagy a változások aktív alakítójaként?  

A HR előtt álló kihívások

Az utóbbi időben egyre élénkebb beszélgetés folyik róla, hogy a HR hogyan tud alkalmazkodni az előtte álló kihívásokhoz. A vállalati és a HR vezetők is érzik, hogy meg kell újulniuk, és hogy paradigmaváltásra van szükség. Hiszen egy ma munkába álló Y generációs fiatal teljesen mást keres, mint az idősebb korosztály tagjai. Ők már nem érik be egyszerűen a fizetéssel, számukra a „küldetés” és a célok is fontosak. Vagyis velük teljesen másképpen kell bánni, mint egy már 20-30 éve a szakmájában lévő munkatárssal.

A másik nagy kihívás a munkaerőhiány. A munkanélküliség csökkenése, ami itthon 2015 óta gyakorlatilag folyamatos, végeredményben egy pozitív tendencia, de mára már egyértelmű negatív következményei is vannak: a munkaerőhiány. Ez pedig a vállalkozásokat hozza nehéz helyzetbe, és akár a működésüket is veszélyeztetheti. Sőt, ennél egy lépéssel akár tovább is mehetünk, a szakemberek ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy a ma ismert állások nagy része 25-30 éven belül egyszerűen eltűnik, és helyettük olyan munkakörök jelennek meg, amiket ma még elképzelni sem tudunk.

Ha tehát abból indulunk ki, hogy bizonyos állásokat már most is szinte lehetetlen betölteni, akkor nem nehéz elképzelni, hogy milyen nehézségek elé néznek majd a vállalatok a jövőben.

Bátor változtatásokra lesz szükség

A HR előtt álló kihívások nem újkeletűek, de mintha csak mostanában kezdenék felismerni szakmai körökben, hogy már nem elég a „kozmetikázás”, hanem bátor, radikális lépésekre van szükség. A megújulás részét kell képeznie a proaktivitásnak, vagyis a HR vezetőknek tevőlegesen részt kell venniük a szervezetek stratégiájának alakításában, de az is lényeges, hogy az elemző szemlélet is érvényesüljön, mert csak így kapható pontos kép a vállalaton belüli interakciókról, a hatékonyságról, stb.

 

A szemléletváltás mellett a prioritásokban, a kompenzációs rendszerben, valamint a kommunikációban is új irányokra lesz szükség. A kommunikáció tartalmi elemeinek kialakításában, illetve a HR hatékony és fenntartható modelljének felépítésben az Ispiro Consulting is részt szeretne vállalni, hogy a cégvezetőkkel közösen kialakítsa azt a stratégiát, ami új irányt szab a humánerőforrás területén.

Címkék