Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mit, mivel és hogyan viselj stílusosan?

Mit, mivel és hogyan viselj stílusosan?
Székely Szabolcs

Adunk néhány tippet, amivel még a legegyszerűbb, hétköznapi szettedet is könnyedén stílusossá és divatossá varázsolhatod.

 

Tippek a kiegészítőkre vonatkozóan

Egy kiegészítő a legtöbb esetben nagyon jól fel tudja dobni az amúgy letisztult szerelést. Mivel ha csak egy pólót és egy farmert viselsz, akkor az könnyen unalmassá és átlagossá válik, így nagyon fontos, hogy valami hozzá passzolóval tűnj ki a tömegből. Ilyen lehet egy stílusos karóra, aktatáska a férfiak esetében, hölgyeknél esetleg egy magassarkú. Tehát mindenképp érdemes ügyelni a részletekre.

 

A kevesebb néha több, tartja a mondás, ami az öltözködésben is megállja a helyét. Éppen ezért mindenképp viselj valamilyen kiegészítőt, de ne túl sokat, és azok harmonizáljanak is egymással. Ha már van táska vagy nyaklánc, karkötő, esetleg fülbevaló, de akár egy magassarkú is, akkor válassz ki még egyet mellé, ami teljessé teszi az összképet. Lehetőleg ne mindent akarj egyszerre felvenni, mert az a legritkább esetben sül el jól.

Stílusok, minták, anyagok

A stílusok keverése is inkább már haladó szint, ezért ha teheted, ne ötvözd őket. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy letisztult, már-már elegáns szettet ne dobj fel egy bohó nyaklánccal, ami ezzel kicsit lazít az összhatáson. Vagy fordítva: egy laza öltözetet is finomíthatsz egy letisztult, elegáns nyaklánccal.

A minta sokaknál jelent mumust, mert nem tudják, hogy mit mivel párosítsanak. Ahogy a pirosat nem társítjuk a rózsaszínnel, úgy a kockásat sem a pöttyössel, vagy a nagy mintásakat a csíkossal. Egy egyszínű ruha mellett már nagyobb a mozgástered, mivel ahhoz nagyon jól passzolhat számos mintás kiegészítő.

Az anyagok párosítása sem a kezdők privilégiuma, hiszen ritkán sikerül beletalálni, még a nagy divatikonok is hibáznak olykor. Éppen ezért nem érdemes kísérletezni, felejtsd el a bársonyt a farmerrel. De ahogy a legtöbb esetben könnyen elrontható a dolog, így bizonyos anyagokat finomíthatunk egy lágyabb darab viselésével. Ilyenre remek példa a blúz és farmer együttes viselése.

Az ördög a részletekben bújik meg, így fontos, hogy figyelj magadra, hiszen az azonos színű kiegészítők nagyon jól harmóniába tudják hozni a szettedet.

Fontos, hogy rendelkezz olyan alapdarabokkal, amik mindenhez passzolnak, így könnyedén tudod variálni a megjelenésedet. Ez nem azt jelenti, hogy hetente el kell menned vásárolni valamit, elegendő néhány havonta beszerezni olyan ruhadarabokat, amiket bármihez fel tudsz venni, aminek köszönhetően a megjelenésed igényes, szinte kifutóra termett lesz.

Címkék