Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyári buli amerikai stílusban: barátok, kocsik, szivarok

Nyári buli amerikai stílusban: barátok, kocsik, szivarok

Ha egy igazán férfias nyári programra vágyik, nekünk van egy ajánlatunk. Ha Ön is a nagy szivarosok között érzi már magát, nyilvánvalóan nem újdonság füleinek a Xikar márka.

A Xikar és a Humidorshop.hu együttesen a nyár egyik legnagyobb szivaros eseményét támogatja a Balaton partján, immáron hatodik alkalommal megrendezett Los An Gyenest. Volt egyszer egy Amerika – mindez a Balaton partján. S hogy miért ajánljuk szívből? Mert igazi kuriózumnak ígérkezik a nyári fesztiváldömpingben!

Mielőtt mesélnénk azonban az eseményről még bővebben, szeretnénk néhány szót ejteni a Xikar márkáról is, hiszen ennek a márkának a magyaroszági partnere a Humidorshop.hu, s ez a nyári esemény nélkülük nem jöhetne létre ilyen formában.

A legfontosabb tudnivalók a Xikar márkáról

Az amerikai Xikar cég egy fényes csillag a szivar kiegészítők piacán. Szivargyújtók, szivarvágók és párásítok szerepelnek a kínálatban, mindez a modern szivarosok igényeihez igazítva. Az ötlet a cégalapításra Kurt Van Kepple-től származik, aki megpróbált az édesapja számára egy megfelelő szivarvágót találni. A szivarvágók közül egyiket sem találta megfelelőnek, így a barátjával, Scott Almsbergerrel közösen elkészítették az első prototípust. 1997-ben az első kézzel készített kollekcióval (ami 150 darabból állt) kezdődött a Xikar sikertörténete. Nem sokkal ezután elkezdték kibővíteni a választékot mindennel, ami a szivarosok számára elengedhetetlen, mint a szivargyújtó, szivartok és humidor kiegészítők és párásítók.

A Los An Gyenes

Épp kerested volna a megfelelő nyári programot? 2019. július 20-án, szombaton 10 órától kerül megrendezésre a Humidorshop által is támogatott esemény. Kárpáti korzón, köszönhetően a gyenesdiási önkormányzatnak, ami évek óta az esemény mellet áll. Nagy részben az önkormányzatnak és a helyi támogatóknak köszönhető, hogy idén megvalósul a hatodik Los An Gyenes!

A rendezvény megszervezésére az ötlet Klacz Istvántól a Trasch'n'Burn fesztiválon jött Horvátországban. ,,Miért is nincs a Balaton parton egy ilyen rendezvény?” kérdezték maguktól ott és akkor a későbbi szervezők.

Az Ironcats frontemberével, Stieber Gáborral sikerült nem sokkal később kitalálni a programokat. Első alkalommal egy fő támogatónál, Pancsó Istvánnál, a Caravan kempingben, Gyenesdiáson kapott helyet a rendezvény! A kemping az első év után kicsinek bizonyult, így került át a rendezvény a következő évben a Kárpáti korzóra.

Mire számíthatnak az érdeklődők?

A rendezvény hiánypótló, és elsősorban azoknak okoz feltöltődést, akik szeretik az 50-es évek Amerikáját, annak zenéjét, autós kultúráját, a pin-up lányokat, akik az eseményen profi sminkesek és fodrászok segítségével válhatnak a szépségversenyek sztárjává, és amíg a lányok megmérettetik magukat, a férfiak az amerikai autócsodák nyitott motorháztetői fölött nosztalgiázhatnak a dicső múlton, miközben rockabilly zenekarok festik rózsaszínre a hangulatot.