Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hogyan zajlik az ajakfeltöltés hyaluronsavval?

Hogyan zajlik az ajakfeltöltés hyaluronsavval?

A hyaluronsav az idő múlásával fokozatosan csökken az ajkunkban, aminek következtében elvékonyodik. Ha azt szeretnénk, hogy fiatalabbnak nézzenek minket a korunknál, akkor jó, ha minél több hyaluronsav van az ajkunkban. Ezt pedig egy idő után csak szakember felkeresésével érhetjük el.

Lássuk, miért jó ez a módszer!

A hyaluronsav ízületeink elsődleges “kenőanyaga”, ami a bőrünk középső rétegének egy meglehetősen lényeges összetevője. Nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, így hatékonyan feszesíti és hidratálja a bőrünket. A hyaluronsavas ajakfeltöltés egy már régóta bevett gyakorlat az orvosi esztétikában, de nagyon fontos, hogy nem minden hyaluronsav felel meg erre a célra.

A hyaluronsavval történő ajakfeltöltés nem egy évekig tartó hatású szer, de az egészség szempontjából teljesen ártalmatlan. A tartós ajakfeltöltés kollagénnel vagy szilikon olajjal történik, melyek közül az előbbi allergiás reakciókat okozhat, az utóbbi pedig káros az egészségre, akár évek múltán is kialakulhatnak szövődmények. Éppen ezért a szilikon olajjal történő ajakfeltöltés itthon nem engedélyezett.

Az ajakfeltöltést csak szakorvos végezheti el, kozmetikus nem, mivel ezt jogszabály írja elő. Éppen ezért jó, ha képzett szakembert választunk, így elkerülhetjük a későbbi kellemetlen mellékhatásokat.

Mivel az eredmény nem végleges, így 6-12 hónapig tarthat a hatása, mely fokozatosan, lassan múlik el, ahogy a hyaluronsav felszívódik az ajkakból. Nagyon fontos, hogy a kezelés során a száj természetes vonalát követve kell feltölteni, vagyis penge vékony ajkakból semmiképp sem lesz Angelina Jolie-szája senkinek.

Nagyon ritkák az allergiás reakciók, mert ez egy természetes, nagyon tiszta anyag. Mellékhatása lehet, hogy a kezelés helyén apró pöttyszerű bevérzés keletkezhet, amik 1-2 hét alatt felszívódnak.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelés roppant egyszerű és fájdalommentes. Némi kellemetlenséget okozhat az injekció beadása okozta feszülés, de nem beszélhetünk jelentős fájdalomról.

A kezelés egy konzultációval kezdődik, mely során feltehetjük kérdéseinket, kételyeinket megbeszélhetjük, és ha megvan az összhang, akkor következik a terv elkészítése és a felhasználni kívánt hyaluronsav mennyiségének meghatározása.

A kezelés megkezdése előtt 20 perccel érzéstelenítő krémet visz fel a szakember az ajkunkra. Ezt követően apró, pici szúrásokkal, kis mennyiségű hyaluronsavat juttat az ajkunkba. Ha ezzel megvolnánk, és ha úgy kívánja a szükség, akkor az ajkak jegelése következik.

Végül pedig a szúrások okozta apró nyomok is eltűnnek a következő 1-2 napban. A hatás azonnal látható lesz.