Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A csillárok újkora

A csillárok újkora

Sokan azt gondolják, a csillár, mint beltéri világítás már kiment a divatból. Pedig a beltéri világítás fő elemeként egy klasszikus forma, akár már modern megoldásokkal a legjobb választás lehet. Ezen lámpa típusok továbbra is a kifinomult elegancia és az exkluzivitás megtestesítői.

A kiválasztásnál a legfontosabb hangsúlyt a foglalat és a beleillő fényforrás fajtája kaphatja, de a lámpa anyaga, sőt még a súlya alapján is eldőlhet a mérleg. Napjainkban a felhasználásuk már nem korlátozódik csak a kifejezetten tágas terekre, nappaliba. Egyedi elhelyezésükkel különlegessé tehetünk bármilyen helyet.

A klasszikus megjelenésű csillárok

A csillárok a már jól ismert klasszikus vonalvezetés mellett is megtalálhatóak igen széles kínálatban. A klasszikus csillár forma jellemzői a díszes hajlított fém karok, akár gyertya kialakítással és többnyire kristályokkal díszítve. A fényforrás jól látható helyen került elhelyezésre, sőt általában az izzó formája is a lámpatesthez igazodik. Ehhez a megjelenéshez napjaink LED-es kivitelei közül a meleg fehér fénnyel rendelkező modellek lettek tervezve.

A klasszikus megjelenésű csillárok esetében a modern köntösben már a kristályok minősítése is szerepet kapott. A kristályok mellett használnak gyöngyöket és metszett üveg díszítéseket is. Egyes lámpáknál a dekorüvegek jellegét is megjelölik. Sőt lehetnek minősített díszítőelemek, géppel csiszolt ragyogó optikai üvegből készültek. 

A modern megjelenésű csillárok

Megjelentek továbbá a modern kinézetű darabok is, amelyek a csillárok régi szerepét új megvilágításba helyezi. A lámpáktól megszokott széles kínálatban a LED technológiának köszönhetően ezek a modellek is kiemelt szerephez jutottak.

Így a legújabb csillárok vagy függesztékek nagyon különleges vízesés formában is kialakíthatóak. A letisztult dizájn mellett a kristályok csillogását a változtatható színű RGB LED szalagok fényének világítása csak tovább fokozza.

Stílus választás

Mind a tradicionális, mind a modern csillár típusoknak is vannak előnyei és hátrányai is. A választásnál vegyük figyelembe az enteriőr megjelenését, amibe választjuk. Még a modernebb stílusú otthonok is nagyon különlegessé tehetőek jól elhelyezett csillárokkal.

Egyedi hálószobát készíthetünk az ágy két oldalán belógatott kisebb csillárral. A lámpatestek ez esetben az éjjeli lámpák funkcióját is átveszik, és helyet szabadítanak fel az éjjeliszekrényeinken. 

A LED technológiának köszönhetően a legújabb megoldásokban olyan formák jelentek meg, amelyek anno elképzelhetetlenek voltak. Vegyük kezünkbe az irányítást, és vessük bele magunkat újra a rég elfeledett csillárok felfedezésébe, mert szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk.