Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mit lehet tudni a Zehnder technológiáról?

Mit lehet tudni a Zehnder technológiáról?

A svájci Zehnder termékeinek megvásárlását érdemes megfontolni abban az esetben, ha új épületet tervezünk, vagy egy régi épület renoválását végezzük, és modern épületgépészeti megoldásokkal kívánjuk felszerelni, az energiahatékonyság jegyében. A Zehnder technológiát választva az épület korszerű hűtése és fűtése is megoldott lenne.

A Zehnder épületgépészeti termékei praktikus és költséghatékony berendezések mind a szellőztetés rendszerében, mind pedig a fűtőberendezések kivitelezésében. Egy olyan piacvezető cég megoldásait értékesíti az Airzone csapata, mely évtizedek óta számos jövőbemutató, ötletes fejlesztést tettek le az asztalra. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Zehnder technológiák évtizedek alatt számos díjat nyertek, melyek szakmai körökben nagy elismerésnek örvendenek.

Milyen termékeket és szolgáltatásokat kínál az Airzone?

A Zehnder berendezései már úgy lettek megtervezve, hogy figyelembe veszik az épületenergetikai előírásokat, melyek mindig egyre szigorúbb követelményeket támasztanak. Ezzel egyidőben arra is törekedtek, hogy a kivitelezésben és formatervezésben is kedvezzenek a vásárlóknak. Termékeik között megtalálhatóak a futurisztikus, a praktikus, az otthonos formatervezett radiátorok, és az egész épület légcseréjét megoldó nagy méretű berendezések. Teljes körű szolgáltatásnyújtás keretében nemcsak a kész termékek megvásárlására van lehetőség, hanem az épületgépészeti rendszerek teljes körű tervezését, bővítését, kivitelezését és szervizelését is vállalja az Airzone, a Zehnder termékek magyarországi forgalmazója.

Legfőbb tulajdonságok

A Zehnder által megalkotott technológiának köszönhetően, az épület korszerű légcserélő berendezése mindig az évszaknak megfelelő hőmérsékletű friss levegőt juttat a zárt térbe. Csendes a működése, tehát a nagy koncentrációt igénylő munkában, és alvás közben sem lesz zavaró tényező a monoton gépzaj. A folyamatosan frissülő levegő lehetővé teszi a nagyfokú koncentrációt a munkában, esetleg elősegíti az éjszakai pihentető alvást.

Az optimális levegő-hőmérséklet tartása, a páratartalom szinten tartása, a levegő szűrése és tisztítása minden helyiségben megoldott lesz. Az energia mérsékelt, ugyanakkor hatékony felhasználását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a fűtésmegtakarítás egy téli szezonban 40% is lehet. Forró nyári napokon pedig nincs szükség külön hűtőberendezésekre (pl.: ventilátor, légkondicionáló berendezés), mert a beengedett szabadtéri levegőt a Zehnder levegőcserélő berendezése hűteni fogja.

Az energiatakarékosságra a berendezések megtervezésekor ügyeltek a tervezőmérnökök, így az elektromos áram fogyasztása is alacsony szinten marad az év minden napján, 0-24 órában. Erre úgy néz ki, 2020-tól fokozottan szükség lesz, hiszen egy újabb EU-s szabályozásnak köszönhetően csak olyan épületek kaphatják majd meg a használatba vételi engedélyt, amelyek eleget tettek a szigorú energetikai szabályozásoknak.

Címkék