Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A közösségi élményt adó hírkeresésről

A közösségi élményt adó hírkeresésről
Székely Szabolcs

A hírkeresés jövője átalakulóban van, amihez jelentősen hozzájárul a Filter.hu, ami egy magyar fejlesztésű, új, hírgyűjtő platform. A felhasználóknak ezentúl nem kell vesződni a különböző hírkategóriák, híroldalak böngészésével, egyszerűen csak megjelölik az általuk kedvelt témákat a Filter.hu oldalán, és onnantól a releváns hírek egy idővonalon jelennek meg számukra.

Nézzük kicsit részletesebben...

Mit kell pontosan tenni? Felhasználóvá kell válni a filter.hu oldalon, hogy a segítségével megvalósítsuk a saját felületünket. A saját oldalunkon lehetőségünk van arra, hogy a kedvenc témák kigyűjtése mellett megoszthassuk az érdekesebbeket, esetleg megvitassuk az egyes cikkek tartalmát másokkal. A Filter.hu lehetőséget ad arra, hogy egy igazi közösségi élményt adjon a felület.

A platform egyszerűen kiismerhető, ezért gyorsan megtanulható a kezelése bármilyen korosztály számára. Visszajelzések alapján nagyon népszerű a saját témák elindítása funkció, amivel könnyen hozhatunk létre olyan csoportot, amelynek tartalmát szerkeszthetjük, saját magunk is cikkezhetünk róla, és mindezt megoszthatjuk az emberekkel, akik véleményt formálva visszajeleznek, hogy maga a téma érdekes-e.

Különböző izgalmas funkciók is elérhetőek

Kulcsszavas keresésre is lehetőséget ad a Filter.hu. Ebben az esetben a Filter hírei között szűrni fogja a kulcsszóra releváns találatokat, az idővonalunkra rendezi azokat, amelyek lényegesek, izgalmasak. Ugyanígy, ha egy téma vagy egy oldal cikkei, anyagai nem érdekesek számunkra, letilthatjuk. Ezzel a funkcióval a Filter nem gyűjt arról az oldalról vagy oldalakról híreket.

A hírek csoportosítására is lehetőség adódik felhasználóként. Ez azt jelenti, hogy ha jelöltünk egy olyan témát, amit nagyon izgalmasnak találunk, a témán belül létrehozhatunk pro és kontra rendszerezést is. Vagyis meg fognak jelenni egy témán belül azok az anyagok, amik ellenérveket vonultatnak fel, és amelyek alátámasztják a szóban forgó tárgykört. Ugyanígy kategorizálhatunk még egy témán belül magyar és idegen nyelvi publikált anyagok között is, hogy teljesebb képet lehessen kapni a topikról.

Pénzkereseti lehetőség is egyben

A Filter.hu azon felhasználói, akik a saját maguk által létrehozott témájukat pénzzé szeretnék tenni, lehetőséget kapnak erre a Filtertől és a Google-től. Ugyanis, ha a saját oldalunk látogatottsága nagyon nagy (ehhez érdemes a Google Analytics látogatottság követését felhasználni), ajánlatos megfontolni a hirdetések elhelyezését, amivel pénzt is kereshetünk. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Google AdSense hirdetési kód oldalt beilleszteni a felületünkre.

A Filter.hu tehát egyedülálló az internetes világban. A saját fejlesztésű, automatizált hírgyűjtő szoftverhez saját dizájn alapján alakítottak ki felületet is, mindez a közösségi oldalak mintájára nyújt különleges felhasználói élményt. A választható témák száma jelenleg 100 körül mozog, de ez a szám várhatóan fokozatosan emelkedni fog, ahogy az újabb és újabb érdeklődők, felhasználók megjelennek a Filter.hu közösségi terén.