Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A tökéletes leánykérés

A tökéletes leánykérés
Székely Szabolcs

Abban a legtöbb hölgy egyetért, hogy a lánykérés mikéntje ugyanolyan fontos, mint maga a ténye. Éppen ezért, a reménybeli vőlegényjelöltnek mindenképp érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt felteszi a nagy kérdést. Összefoglaljuk röviden, hogy mik azok a dolgok, amikre a legtöbb hölgy vágyik, így nehéz lesz melléfogni a lánykérésnél.

Derítsd ki, hogy milyen lánykérést szeretne!

Első körben érdemes kideríteni azt, hogy mit gondol a leánykérésről. Ezt megteheted egy direkt beszélgetés alapján is, vagy akár kipuhatolhatod néhány fogós, ravasz kérdéssel. Sőt, a barátnőit is érdemes kifaggatni, vagy akár beavatni is, hogy kérdezzék ki a vágyairól. Így biztosan olyan meglepetés lesz, amire örökké emlékezni fog.

Ez azért fontos, mert mind a férfiak, mind a nők mást tartanak lényegesnek. Ha azt szeretnéd, hogy ez a nap ténylegesen róla szóljon, akkor igyekezz az ő álmait és igényeit szem előtt tartani. 

Fontos az időzítés

Mint mindenben, lánykérésnél is nagyon fontos az időzítés. Általában elmondható, hogy egy évet érdemes rászánni a készülődésre, ezért ha nyári esküvőt szeretnétek, akkor mindenképp előző nyárig érdemes megejteni a lánykérést. Az a tapasztalat, hogy ezt az eseményt legtöbbször különböző ünnepek idejére időzítik. Így nagyon népszerű a karácsonyi, a Valentin napi és a szülinapi lánykérés. Ha pedig nyáron szeretnéd, akkor nagyon jó ürügyként szolgálhat egy közös nyaralás, amikor biztos, hogy nem számít rá a kedvesed.

Ha biztos vagy abban, hogy nem jönne zavarba, akkor, akár még a nagy nyilvánosság előtt történő leánykérés is szóba jöhet.

Az ideális helyszín

A helyszín közel sem mellékes, hiszen, mivel mindannyian különbözőek vagyunk, mindenki máshol képzeli el a lánykérését. Akad, akit nem zavar a nagy nyilvánosság, míg mások elmenekülnek egy ilyen helyzet elől, de akad olyan is, aki egy csendes helyen nem tudja elképzelni az eseményt, és hogy ne örüljön vele az egész világ. Éppen ezért mindenképp olyan helyszínt válassz, ami fontos jelentőséggel bír az életetekben. Ilyen lehet az első randi  vagy az első csók helyszíne, de akár egy fontos nyaralás színhelye is szóba jöhet. Ha inkább a visszahúzódóbbak közé tartoztok, akkor jöhet az örök, a jól bevált gyertyafényes vacsora.

A gyűrű

Fontos, hogy kiválaszd az ideális eljegyzési gyűrűt, ami lehet a hagyományos egyköves variáció, de akár tartalmazhat több követ is az aktuális trendeknek megfelelően. Ugyanilyen fontos az is, hogy jó helyre rejtsd el, ahol biztosan nem botlik bele véletlenül a leendő ara, mert akkor oda a meglepetés. Fontos, hogy csak akkor tartsd magadnál, ha tökéletesen felkészült vagy, és elérkezettnek látod a pillanatot.

Egy fontos apróság

Bár nem ez tűnik a legfontosabb dolognak, mégis meg tudja adni az egész lánykérés hangulatát. Sokaknak nagyon fontos a hagyomány, ezért mindenképp érdemes megkérned a kedvesed kezét a szüleitől is. Ma már ez szerencsére nem kötelező eleme a lánykérésnek, mégis egy kedves és figyelmes gesztus.