Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A MENTETT KUTYÁK ÉLETET MENTETTEK!!!

A MENTETT KUTYÁK ÉLETET MENTETTEK!!! A MENTETT KUTYÁK ÉLETET MENTETTEK!!! A MENTETT KUTYÁK ÉLETET MENTETTEK!!!

Péntek este tűz ütött ki Vecsésen, ahol egy családi ház kapott lángra.

 

 

 

A házban a család két kisgyermeke és a nagymama tartózkodott- a szülők épp dolgoztak, amikor lángra kapott az épület.

A szomszédban lakó Német Juhászkutyáknak és gazdájuknak, Székely Péternek is köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia és nem sérült meg senki.

Székely Péter kérdésünkre elmondta, épp a Magyarország-Uruguay meccsre hangolódtak otthonukban, mikor felfigyeltek, hogy kutyái, amiket a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványtól fogadtak örökbe hangosan ugatnak és kaparják a bejárati ajtót úgy, ahogy soha nem szokták.

Amikor a gazdi kiment a kutyák azonnal ahhoz a kerítéshez szaladtak, ami az égő házhoz a legközelebb van és ott is vadul csaholtak és ugráltak a kerítésre jelezve a veszélyt-

Ekkor a kutya tulajdonosa azonnal rohant a szomszédba és átugrott a 2 méteres kerítésen, amiről utólag elmondta, maga sem tudja hogy sikerült, és rohant a házba.

Először a két kisgyereket hozta ki és küldte a kerítéshez, majd visszarohant a nagymamáért és neki is segített elhagyni az akkor már erősen füstben úszó és égő házat.

A gyerekeket átemelte a kerítésen,  a nagymamát pedig egy létra segítségével menekítette az akkor már a tűztől forróvá váló udvarról.

Amíg a tűzoltók megérkeztek a másik szomszédja tetőjét locsolta egy slaggal, hogy a tűz ne tudjon tovább terjedni arra a házra is.

A tűzoltók több vízsugár segítségével eloltották a tüzet, a kutyáknak és gazdájának köszönhetően nem történt tragédia, de a ház sajnos menthetetlenné vált, emiatt a család nagyon nehéz helyzetbe került.

A tulajdonos elmondta, éppen kész lettek a felújítással, ami nagy anyagi terhet rótt a családi büdzsére, és a sok munka és anyagi ráfordítás egy éjszaka alatt a lángok martalékává vált.

A családfő hozzátette,hogy a vecsésiek azonnal melléjük álltak és azonnal összeraktak egy háznyi bútort és egyéb eszközöket, ami nagy segítség ebben a helyzetben

Sajnos a ház bontása és újjáépítése nagyobb falatnak ígérkezik, de elmondása szerint erőt ad nekik, hogy nem hagyták magukra őket, és sok támogatást kaptak eddig is az újrakezdéshez.

A  leégett ház tulajdonosa megköszönte szomszédjának és kutyáinak, hogy megmentették családja életét, és reméli hamarosan az újjá épült házban fogadhatja őket.

Természetesen ehhez még sok munkára lesz szükség és előre is megköszönte mindenkinek, aki eddig és ezek után támogatja az öttagú családot az újrakezdésben.

Ha Ön is szeretné támogatni a családot, a következő számlaszámon teheti.

Raiffeisen bank
Petrik Miklós
12011021-01457858-00200008

Mi pedig köszönjük a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnak, hogy munkájukkal hozzájárultak egy család megmenekülésének.