Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megfázás láncreakció

Megfázás láncreakció

Tudtad, hogy a megfázás mind a mai napig tévesen él a köztudatban? Pedig így van, ugyanis a klasszikus meghűléses tüneteket nem közvetlenül a hideg okozza, hanem egy olyan vírus, amely a hidegebb, nyirkosabb időben könnyebben szaporodik, és ilyenkor sajnos több áldozatot is szed.

 

De miért nem marad ki egy évben sem a megfázás? És milyen technológiát vethetünk be ellene?

A láncreakció kezdete

Nagymama és anyuka biztosan letolt már, hogy sosem öltözöl fel rendesen, pedig szó sincs arról, hogy a túlzott hideg miatt fáztál volna meg. A probléma gyökere inkább az, hogy a hűvösebb időben jelentősen megszaporodtak a megfázásos tünetekért felelős vírusok, így könnyebben megtámadják az emberi szervezetet.

Nem könnyű ez ellen védekezni, mert ilyenkor bárhova is megyünk, sajnos, benne van a pakliban, hogy terjednek a vírusok, és elkapjuk a betegséget. Néha az is elég, ha csak elmegyünk valaki mellett, aki vírushordozó, és máris megvan a baj. De csípjük nyakon a problémát! Mivel a megfázásos betegségek levegő útján terjednek, egy valamit mégis lehet tenni ellenük, ha már elkaptuk, hogy ne terjedjen a család többi tagjára is át. A láncreakció kezdetekor érdemes megállítani a bajt, szóval igyekezzünk tisztán tartani a lakás légterét.

Tiszta levegő, tiszta otthon

A te családodban is körbemennek a fertőzések? Sajnos ez az általában mindig így van, mivel egy légtérben élünk, és folyamatosan bocsátjuk ki a bacikat, amelyeket a többiek aztán belélegeznek. Az óvatosság nem mindig elég, attól, hogy nem ölelgetjük, puszilgatjuk egymást, még nem kerüljük el a láncreakciót. A testi kontaktus minimálisra csökkentése sokszor bizony kevésnek bizonyul. Azonban nem kell feltétlenül abba beletörődni, hogy ha a családban megbetegszik valaki, akkor biztosan végig fog söpörni mindenkin a kórság. Szerencsére ma már olyan hatékonyan lehet tisztítani a lakás levegőjét, hogy kiszűrhető szinte minden kórokozó és baktérium. 

A modern technológia csodái számos életterületre és problémára kínálnak megoldást. A germicid légtisztító készülék például kifejezetten alkalmas arra, hogy megszűrje a levegőt. Fokozottan ajánlott akkor használni, amikor van beteg a családban. A rendszeres légtisztítással jelentősen csökkenthető annak az esélye, hogy a család többi tagja is megfertőződjön az elkövetkezendő napokban. Egy mindenkin átvonuló betegség kellemetlen anyagi  terhet róhat a családra, hiszen a gyógyszerek nincsenek ingyen. Nem is beszélve arról, ha a szülők is kiesnek a munkából emiatt. Az otthon alkalmazható légtisztítónak ilyenformán egyhamar visszajön az ára, ha azt vesszük figyelembe, hogy megóvta a családot a betegségektől.

Amennyiben felkeltették figyelmedet az imént leírtak, akkor a Hollandimpex speciális bejegyzéseiben további fontos információra bukkanhatsz!