Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ügyeljünk a környezetre!

Ügyeljünk a környezetre!
Székely Szabolcs

Klímavédelem, környezettudatosság, fenntartható fejlődés. Ezek a fogalmak már évtizedek óta forognak a köztudatban, de igazi figyelmet csak az elmúlt pár évben kaptak.

 

 

Olyan problémákról van szó, melyek jelentősen meghatározzák jelenkorunkat, de még nagyobb hatással vannak az eljövendő generációk életére. Sokan talán legyintenek és úgy vélik, a kisemberek nem tehetnek semmit a klímaváltozás ellen. A valóság azonban az, hogy mindenki, egyénenként is sokat tehet bolygónk megmaradásáért. A civil életben, otthon és a munkahelyeken is törekedhetünk arra, hogy környezettudatosan éljük a mindennapjainkat.

Kukába a régivel?

A vállalatok és cégek közül is egyre többen felismerik ezt és vállalják, hogy valamilyen formában maguk is csatlakoznak a környezettudatos élethez. Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy egy világítástechnikát forgalmazó cég miként kapcsolódik be ebbe a folyamatba.

A Mikrosat elkötelezett a környezetvédelem mellett, ráadásul egy olyan szegmensben, mely az élet összes területén megfontolandó és követendő példa. Ez pedig a felújítás, a szerviz, az elromlott használati tárgyaink megjavítása. Pusztán azért, mert egy készülékünk elromlott vagy egyszerűen csak régi, nem kell azonnal lecserélnünk.

Megjavítani és újra használni

Az elektronikai eszközöknél ez különösen érvényes, hiszen sok esetben azt sem várjuk meg, hogy a készülék tönkremenjen: jön egy újabb termék, egy okosabb, szebb, nagyobb tudású, és már vesszük is az újat. A fogyasztói társadalom talán egyik legnagyobb kihívása, hogy ebben a tekintetben, megváltoztassa gondolkodását. Feleslegesen ne járuljunk hozzá a szeméthalmozáshoz!

A Mikrosat hazánk első számú világítástechnikai forgalmazójaként célul tűzte ki a felhasználó- és környezetbarát működést. A cég 25 éve működteti vakuszervizét, ahol a működésképtelen villanófényekből vakukat keltenek életre. 

Szervizeléssel kevesebb a hulladék

A javítóműhelybe érkezőkkel folytatott információcsere során és a felhasználók igényeinek figyelembevételével a cég portfóliója is növekedni kezdett. A szakmai támogatás és oktatás mellett egyre több rendezvény, bemutató, kisfilm született, és egy saját fotóstúdió megnyitására is sor került. Mint forgalmazó, világmárkák világítástechnikai termékeinek értékesítésével foglalkozik, de a kínálatban a javíthatóság szempontja is érvényesül.

A forgalmazott termékeknél kiemelt szempont, hogy időtállók és egyénileg összeválogathatók és felmerülő hiba esetén könnyen javíthatók legyenek. A menthetetlen vakuban is található olyan elem, amely más vakuba még jó lehet. A szervizesek kiszerelik a működő egységeket, hogy azokat máshol felhasználhassák. Az újra felhasznált elemekkel, felújított vakukkal a felhasználók a költségek tekintetében is jól járnak. Minden egyes használt vaku teljes átvilágításon esik át, tesztelik őket, és így kerülnek újra a kínálatba.