Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új mikrofonok a Sony-tól!

Új mikrofonok a Sony-tól!

Kiváló minőségű, stabil hangfelvétel vloggerek, Youtuberek és videós tartalomgyártók számára

 

 

 

A Sony akét új terméket jelentett be: az ECM-W2BT multifunkciós aljzattal kompatibilis vezeték nélküli mikrofont és ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofont. Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon kiváló minőségű hangfelvételt biztosít alacsonyabb zajszinttel és stabil csatlakozással, különösen, ha az ECM-LV1 sztereó csíptethető mikrofonnal és a Sony egyik digitális kompatibilitással rendelkező kamerájával párosítva. Ez a kombináció tökéletes megoldást nyújt a vloggerek, youtuberek és videós tartalomgyártók számára, akik tiszta, megbízható hangot szeretnének rögzíteni a legváltozatosabb környezetekben, beleértve például az utcai performanszokat, termék- és étel értékeléseket, valamint az úti vlogokat.

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon alacsony zajszintű digitális hangfelvételt tesz lehetővé azáltal, hogy a vevőegységet egy olyan kompatibilis kamerához[i] csatlakoztatja, amely digitális csatlakozási felülettel kompatibilis multifunkciós aljzattal rendelkezik. A vevőegység digitális hangkimenetelét közvetlenül a fényképezőgép vázán lehet rögzíteni, külső hangkábel bekötése nélkül. Továbbá a magas hangminőség érdekében az ECM-W2BT-t egy fejlett, többirányú mikrofon kapszula használatával tervezték újra, hogy bármilyen irányból tiszta hangfelvételt rögzítsen. Az ECM-W2BT a mikrofon és a vevőegység közötti vezeték nélküli kapcsolat stabilitásának növelésével rugalmas hangrögzítést tesz lehetővé még akadályok esetén vagy zsúfolt környezetben, a vezeték nélküli funkciók kihasználásával. Jó látási viszonyok mellett akár 200 méteres távolságból is megvalósítható a kommunikáció, jelentősen növelve a hangfelvétel rugalmasságát. Az újonnan alkalmazott Qualcomm® aptX ™ Low Latency[ii] kodek nem csak kiváló minőségű hangfelvételt, de alacsony késési időt is biztosít.

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon hangfelvételi funkcióinak köszönhetően szinte korlátlan kreatív szabadságot biztosít. A három rögzítési mód – MIC mód, MIX mód és az új RCVR mód – lehetővé teszi, hogy a felhasználók igényeik szerint rögzíthessenek hangokat és környezeti hanghatásokat. A MIC mód kizárólag a mikrofon jeladójából rögzít, így csak az alany hangja hallható. Az RCVR mód csak a belső vevőkészülék felől rögzít, így a felhasználók saját hangjukat rögzíthetik. A MIX mód a jeladóból és a felvevőből egyszerre rögzít, ami hasznos, hogyha mindkét beszélő hangját rögzíteni szeretnénk. Az ECM-W2BT mikrofon támogatja a sztereó hangkimenetet és a külső 3.5mm sztereó jack kábelt a sztereó hangrögzítésnél, így együttesen használható olyan csíptethető mikrofonokkal, mint az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon, amely szerény kialakítása végett könnyedén csatlakoztatható az alany ruházatához, így könnyedén rögzíthetjük hangjukat a lehető legtermészetesebb környezetben. A vevőkészüléket egy 3.5mm-es hangkimenettel látták el, így az ECM-W2BT a multiinterfész nélkül is használható kiválasztott kamerák esetében.

A kihívást jelentő környezetek miatt az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofont egy csillapító funkcióval is ellátták. A felhasználók a forrás hangerejétől függően három csillapítási szint közül választhatnak, így a túlzottan erős hangokat alacsonyabb hangerővel rögzíthetik. A szél okozta zajok csökkentése érdekében az ECM-W2BT szélvédővel is rendelkezik, amely különösen hasznos kültéri rögzítések esetén. Hosszabb használat esetén a multifunkciós aljzat az áramellátást szabályzó akkumulátorsegéd funkció segítségével akár 9 órányi rögzítést biztosít. [iii]  Ezen felül az ECM-W2BT rendelkezik egy LINK lámpával, mely a kommunikáció állapotát mutatja a mikrofon és a vevőegység között, a POWER lámpa pedig az akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi. Továbbá a multifunkciós aljzatot védő foglalat lehetővé teszi a vevőegység és a mikrofon együttes mozgatását vagy használatát mikrofonállványként, amely interjúk készítéséhez kifejezetten ideális választás.

Kompakt kialakításának köszönhetően az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon továbbá kiemelkedő minőségű hang rögzítését teszi az egyszerű hordozhatóságért felvétel közben. Az ECM-LV1 szintén rendelkezik szélvédővel a további zajcsökkentésért, és a 360 fokban forgatható rögzítő egyszerű csíptetést tesz lehetővé függőlegesen (például nyakkendőkhöz) és vízszintesen (például zsebekhez) egyaránt, míg a mikrofon ugyanabban a szögben marad. A mikrofon áramellátását a csatlakoztató biztosítja.

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon és az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon 2021 áprilisától lesz elérhető a Sony kiválasztott viszonteladóinál.

 


[i] Az összes kompatibilis készülék listájáért kérjük, látogasson el a https://www.sony.net/dics/w2bt/ weboldalra. Az analóg hang támogatott, de digitális hang javasolt a használathoz. A digitális audio interfészt támogató eszköz használatához kérjük, állítsa a DIGITAL/ANALOG vezérlőt DIGITAL állásra.

[ii] A Qualcomm aptX a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatainak terméke. A Qualcomm a Qualcomm Incorporated Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye. Az aptX a Qualcomm Technologies International, Ltd. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.

[iii] Bizonyos kamerák esetén az áramellátást nem a multifunkciós aljzat biztosítja. A kompatibilis kamerák listájáért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalra: https://www.sony.net/dics/w2bt/

 

Címkék