Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Eldőlt, hol versenyez idén a #NextMichelisz bajnoka

Eldőlt, hol versenyez idén a #NextMichelisz bajnoka
Zsiska Ferenc

Tavaly a M1RA és Michelisz Norbert vezetésével nagyszabású tehetségkutató indult, amelynek célja az volt, hogy a leginkább rátermett magyar szimulátorversenyző 2021-ben valódi autóban bizonyíthasson. A győztes, Báldi Gergő a Swift Cup Europe mezőnyében, egy 1.4 literes Suzuki versenyautóval áll rajthoz idén. Az első fordulót azonban ki kell hagynia koronavírus-fertőzés miatt.

 

A #NextMichelisz névre keresztelt tehetségkutató tavaly tavasszal indult egy öt fordulós online szimulátor-bajnoksággal, amelyen csaknem 4500-an vettek részt. Közülük az öt legjobb jutott be a kiválasztás következő szakaszába, amely során laboratóriumi vizsgálat, elméleti és fizikai teszt, pszichológiai és mentális felmérés várt a résztvevőkre, végül pedig két különböző versenyautóval kellett bizonyítaniuk a Hungaroringen.

Ennek a kiválasztási folyamatnak a végén Báldi Gergő lett a #NextMichelisz győztese, így ő kapja meg a lehetőséget arra, hogy idén a Swift Cup Europe-ban beindítsa autóversenyzői pályafutását. Az első fordulót pénteken és szombaton rendezik a Hungaroringen, ezen azonban Báldi nem vehet részt, mert március közepén megfertőződött a koronavírussal, és még a legutóbbi tesztje is pozitív lett.

– Kivártunk az utolsó utáni pillanatig, hogy Gergő ott lehessen velünk az idény első versenyén, de sajnos erről le kellett mondanunk – árulta el Bári Dávid, a M1RA csapatfőnöke. – A legfontosabb most az, hogy Gergő teljesen meggyógyuljon, és ha ez már mindenki szempontjából biztonságos lesz, megkapja a lehetőséget, amelyet tavaly kiérdemelt. A második fordulót jelen állás szerint júniusban rendezik Ausztriában, ahol reményeink szerint már Gergő is ott lesz velünk. A Swift Cup Europe egy komoly nemzetközi bajnokság, amely egyben kiváló terep a tanulásra, jól felkészít az erősebb autókra. Büszkék vagyunk erre a projektre, és alig várjuk, hogy mihamarabb a pályán is viszontlássuk Gergő szimulátoron látott fantasztikus teljesítményét.

A #NextMichelisz program egy teljes idényre fedezi a versenyeztetés költségeit, és ebből a szempontból az első forduló sem veszik kárba. Báldi Gergő ugyan nem lehet ott a Hungaroringen, de a #NextMichelisz tavalyi második helyezettje, Csuti Zoltán helyettesíti őt.

– Szerettük volna megkezdeni a munkát élesben is Gergővel, de mint mindig, ebből a helyzetből is próbáljuk a legjobbat kihozni. Az pedig, hogy így két szimulátorosnak is esélyt tudunk adni valódi versenyhétvégén idén, mindenképpen pozitív – fogalmazott Bári Dávid. – Csuti Zoli is nagyszerűen teljesített a #NextMichelisz tavalyi döntőjében, nüanszok döntöttek a végén. Akárcsak Gergő, ő is megérdemli a lehetőséget.

A Swift Cup Europe szabályai szerint egy autóval több versenyző is gyűjtheti a pontokat az idény során, így Csuti Zoltán eredményei beleszámítanak majd Báldi Gergőébe a végelszámoláskor. A bajnokság jelen állás szerint öt fordulóból áll, és szeptember első hétvégéjén Csehországban ér véget.

Forrás:M1RA