Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Piros zászló vetett véget az izgalmas magyar csatának

Piros zászló vetett véget az izgalmas magyar csatának
Zsiska Ferenc

Lengyel Ádám, Tim Gábor és Bucsi Attila szenzációs csatát vívtak a Swift Cup Europe mezőnyében a Laptiming Kupán, a tét a második hely volt. A küzdelemnek egy nagy baleset vetett véget.

 

 

A Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság és FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság nyitónapján talán a Swift Cup Europe mezőnye volt a legszorosabb. Az időmérőt az osztrák Max Wimmer mindössze 15 ezreddel nyerte a M1RA reménysége, Bucsi Attila előtt, a harmadik Rácz Gergő (szintén M1RA) hátránya fél másodperc volt.

A rajt viszont nem sikerült túl jól egyiküknek sem: Bucsi az ötödik helyig, Rácz pedig egészen a középmezőnybe esett vissza, közben kapott néhány keményebb pofont is. Wimmer meglógott az élen, a második helyre Lengyel Ádám, a harmadikra pedig a sorozat tavalyi bajnoka, Tim Gábor lépett fel.

Tim az első köröktől kezdve folyamatosan Lengyel nyomában lihegett, de nem talált fogást a Car Competition versenyzőjén, közben megérkezett rájuk a remek tempót futó Bucsi is. Ők hárman hosszú körökön át centikre autóztak egymástól, közben Wimmerrel szemben is egyre lopták a távolságot.

Mielőtt azonban utolérték volna, a tizedik körben Füge Krisztián az első kanyart kiegyenesítve nagy tempóval a falnak ütközött, emiatt előbb a biztonsági autót küldték a pályára, majd piros zászlóval megszakították a futamot. Füge a saját lábán szállt be a mentőbe.

Swift Cup Europe, 1. verseny:

1. Max Wimmer (Team Wimmer, Suzuki Swift 1.4 Turbo) 22:06.055
2. Lengyel Ádám (Car Competition, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +0.497 mp.
3. Tim Gábor (Full Auto SE, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +1.058 mp.
4. Bucsi Attila (M1RA, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +1.415 mp.

Fotók:SpeedLight Photo Agency

Címkék