Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ritkán látható baleset a Hungaroringen

Ritkán látható baleset a Hungaroringen
Zsiska Ferenc

Losonczy Levente versenye az első kanyarban ért véget a Laptiming Kupán, pedig ő lehetett volna az egyetlen, aki megnehezíti a Carpek Service svéd versenyzőinek dolgát a kistúraautós mezőnyben.

 

 

 

Szoros időmérőt futottak a kistúraautósok a Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság és FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság nyitófordulóján, az első két helyet a Carpek Service svéd versenyzői, Filip Sandström és Erik Bertilsson szerezték meg. Őket csak Losonczy Levente tudta megközelíteni, a magyar cliós hátránya három tized volt.

Losonczy versenye azonban már az első kanyarban véget ért: a rajt utáni helyezkedésben megpördült, autójával a külső íven ragadt, és noha sokan ki tudták kerülni, a mezőny hátsó feléből indult Pendo Mirko telibe találta. Azonnal pályára küldték a biztonsági autót, de látszott, hogy a pályára folyt rengeteg olaj miatt el fog húzódni a mentés.

Piros zászlóval meg is szakították a futamot, amely negyedórás szünet után folytatódott. Az újraindulás után Sandström és Bertilsson azonnal elléptek a mezőnytől, egymással vívtak különversenyt, de Sandström tulajdonképpen magabiztosan őrizte az első helyet. A két svéd között négy másodperc volt a célban, Miha Primozic már több mint húsz másodperces hátránnyal lett harmadik.

Losonczy kiesése után a magyarok közül Hartmann Balázs érte el a legjobb eredményt, az abszolút értékelésben a 16. helyen zárt.

OB, FIA CEZ TC-2000, TC-1600, TWC1 (Clio), TWC5 (Mazda), 1. verseny:

1. Filip Sandström (Carpek Service, Renault Clio Cup) 25:57.247
2. Erik Bertilsson (Carpek Service, Renault Clio Cup) +4.409 mp.
3. Miha Primozic (Lema Racing, Renault Clio Cup) +21.844 mp.
...
16. Hartmann Balázs (GFS Motorsport, Suzuki Swift 1.6) +1:45.499 p.

Forrás:Laptiming Kupa Sajtóiroda

Fotók:SpeedLight Photo Agency