Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kettős magyar győzelem a Suzuki Swift Kupában

Kettős magyar győzelem a Suzuki Swift Kupában Kettős magyar győzelem a Suzuki Swift Kupában

Lengyel Ádám nyerte a Swift Cup Europe harmadik versenyét a Laptiming Kupán, mögötte Tim Gábor ért célba. Tim szombaton kétszer is felállhatott a dobogó második fokára.

 

 

Szombaton két újabb versennyel folytatódott a Swift Cup Europe a Hungaroringen, Tim Gábor a pénteki harmadik helye után kétszer is felállhatott a dobogóra. Tim a mezőnyből egyedüliként zárt az első három között mindhárom futamon, noha győznie végül nem sikerült.

A szombati második versenyen Tim a hatodik helyről rajtolt, a kezdeti helyezkedésekből a lehető legjobban jött ki. Sorozatos előzések után a hatodik körben Tim már a harmadik helyen állt, újabb egy kör elteltével pedig már második volt. A Full Auto SE versenyzője az éllovas Dominik Haselsteinert is üldözőbe vette, de hiába közeledett hozzá, a célban két másodperc maradt közöttük.

A harmadik helyért a M1RA fiatal tehetsége, Bucsi Attila vívott ádáz csatát Maciej Banassal, de hiába próbálkozott szinte minden kanyarban a lengyel versenyző ellen, végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A pénteki győztes Max Wimmernek nem jött ki a lépés, az első tíz közé sem tudott bekerülni.

A harmadik versenyt Hartmann Balázs kezdhette a pole pozícióból, Lengyel Balázs a negyedik, Bucsi Attila az ötödik, Tim Gábor pedig a hetedik rajtkockából indulhatott. Hartmann biztosan őrizte meg az első helyet a rajtnál, mögé pedig Lengyel lépett fel a második helyre. Az első körben Bucsi és Martin Zellhofer ütközött, mindketten elindultak a palánk felé, és noha nagyobb baj nem történt, mindketten több pozíciót veszítettek.

Az incidensből Tim profitált, az első kört a negyedik helyen zárta. Elöl Lengyel folyamatosan nyomás alatt tartotta a Hartmannt, akit végül a negyedik kör elején, a célegyenesben előzött meg. Hartmann ezután folyamatosan csúszott hátra, a pole-ból indulva végül csak hetedikként ért célba.

A remek tempót futó Tim a hatodik körben pont Hartmannt előzve vette át a harmadik helyett, további előrenyomulását átmenetileg megakasztotta egy piros zászlós szakasz. A célegyenes végén, vélhetően fékhiba miatt Szomszéd Lajos csapódott a gumifalba, a negyedórás javítás alatt a célegyenesben várakozott a mezőny.

Az újraindítás után az első helyét biztosan őrző Lengyel ellépett, Tim pedig szinte ráakasztotta a lökhárítóját az előtte haladó Aleks Sówkára. Tim türelme végül kifizetődött, az utolsó kör utolsó kanyarjában előzte meg a lengyel versenyzőt, ezzel kettős magyar siker született.

Swift Cup Europe, 2. verseny:

1. Dominik Haselsteiner (Team Wimmer, Suzuki Swift 1.4 Turbo) 26:20.387
2. Tim Gábor (Full Auto SE, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +2.203 mp.
3. Maciej Banas (GFS Motorsport, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +6.098 mp.
4. Bucsi Attila (M1RA, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +6.448 mp.

Swift Cup Europe, 3. verseny:

1. Lengyel Ádám (Car Competition, Suzuki Swift 1.4 Turbo) 22:18.129
2. Tim Gábor (Full Auto SE, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +1.178 mp.
3. Aleks Sówka (Darek Nowicki Racing, Suzuki Swift 1.4 Turbo) +1.225 mp.

Forrás:Laptiming Kupa 

Fotók:SpeedLight Photo Agency