Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

4 irodai megoldás, amire szüksége lesz az új hibrid munkahelyen

4 irodai megoldás, amire szüksége lesz az új hibrid munkahelyen

Ahogy a munkahelyek egyre inkább a hibrid irány felé mozdulnak el, a szervezetek olyan eszközöket használnak, építenek be, amelyek növelik a termelékenységet és teljes mértékben kihasználják a hibrid munkamodell adta lehetőségeket.

 

A munkaerő, a világ minden tájáról a hagyományos munkavégzésről sok helyen teljesen távmunkára váltott, mert ez lett a „megszokott normális”, miközben a vállalkozások és a dolgozók megbirkóztak ezzel a hibrid környezettel. Bár még mindig bizonytalan, hogy ez meddig tart, viszont mindenki már látja, hogy a hibrid munka modell segíti a vállalkozások üzleti eredményeit és segít megőrizni a munkahelyeket.

A távmunka 2020-ban az egekbe szökött, nem csak az amerikai munkaerő piacon közel a munkatársak fele otthonról dolgozik, de itt Európában is magas ez a szám. Előre tekintve a szervezetek most a hibrid munka valóságára készülnek fel, sokan már hibrid munkaszerződésekre váltanak, és csak azoknál a dolgozóknál elvárás az irodai jelenlét, ahol nem lehet másképp megoldani. A közelmúltban Gensler által végzett felmérésnél, ahol közel tízezer irodai dolgozót kérdeztek ki (az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Ausztráliában) kiderült, hogy több mint fele inkább a hibrid modellt választaná. A munkaadók is egyetértenek; az Inavatefound nemrégiben végzett felmérése szerint az Egyesült Királyságban sok közepes méretű vállalat csökkentette az irodaterületét, 74% -uk akár 1/4 csökkenést tervez, további 12% pedig valószínűleg irodahelyiségének felére fogja csökkenteni.

1. Kollaborációs eszközök kisebb tárgyalóterekhez

Az irodai helységeket már sokkal kevésbé használják ki, olyan átalakulás ment át, hogy van ahol a telítettség 20% -ra csökkent. Ezért még nagyobb szükség van arra, hogy a munka feladatokkal, üzleti megbeszélésekkel kapcsolatos találkozók hibridek legyenek és távoli résztvevőket is egyszerűen lehessen bevonni. Más oldalról a távolságtartás is egy fontos elem, így nem lehetnek sokan egy zárt térben. A többcsatornás streamelő eszköz, mint például a VP2120 lehetővé teszi, hogy a találkozó résztvevői hozzanak magukkal eszközeiket, csatlakozzak azokat, prezentációkat töltsenek fel, jegyzeteljenek egy virtuális táblával, használhatnak natív csevegőszobát, videofelvételt és csoportos adást. Végül megoszthatják a találkozó jegyzeteit és tartalmát más résztvevőkkel. Ezenkívül a különböző helyiségekben vagy egy másik emeleten dolgozó alkalmazottak is csatlakozhatnak az értekezlethez, fenntartva ezzel a társadalmi távolságtartási protokollokat, de nagyobb funkcionalitással és jobb video- és hangminőséggel, a mindennaposabb felhőalapú távoli értekezlet-eszközökön keresztül.

ATEN Switch Seamless Presentation Switch, Quad View Multistreaming – VP2120-AT-G

 

 

2. Streaming eszközök a jobb videotartalomhoz

A videotartalom-készítés és a nézőszám már 2020 előtt is növekvő pályán mozgott, de a világjárvány felgyorsította ezt. Ez a tendencia megmutatta a szervezeteknek, hogy elengedhetetlen a vonzó videó-tartalmak készítése, köztük az élő közvetítések létrehozása. A pro-szintű tartalom előállításához sok esetben drága berendezéseket és szerkesztő szoftvereket kellett vásárolni, ráadásul a videó szerkesztéséhez még tanulásra is szükséges volt időt fektetni. Ugyanakkor a hordozhatóbb, többcsatornás AV-keverő eszközök képesek kicserélni a zöld képernyőket, hozzáadni feliratokat és más grafikus elemeket, váltani a kamerák között, vagy továbbítani, vagy tárolni programkeverék mintákat.

 

3. Hordozható dokkolók, USB-C tápellátással

Ha több munkavállaló, nem csak távolról szeretne dolgozni, további eszközökre lenne szüksége a laptopon és az okostelefonokon kívül. Az eszköz funkcionalitásának bővítése érdekében sokan az USB dokkoló állomásokhoz folyamodtak inkább, így annál jobb lehet a hordozhatóbb és ergonomikusabb, ugyanakkor erőteljes hub. Az USB-C multiportos mini dokkoló, például az ATEN UH3234, lehetővé teszi a laptop csatlakoztatását egy 4K HDMI vagy VGA FHD monitorhoz, valamint egyetlen USB-C kábel használatával eszközök töltésére, adatátvitelre és munkaállomás bővítésére akár 10 port. Ráadásul a felhasználók kiterjeszthetik a Windows USB-C laptopot két monitorra, a Macbook vagy a Chromebook pedig 4K-s monitorra.

ATEN Dokkoló állomás USB-C Multiport, Power Pass-Through

Azok a munkavállalók, akik olyan dokkolót keresnek, amelyet otthagyhatnak egy irodában, vagy elvihetnek egy munkaállomásra, szintén használhatnak olyan eszközt, mint az UH3237. Diszkréten egy laptop alatt helyet foglal, támogatja az áramellátást a laptop töltéséhez, és további 13 porttal bővíti a laptop képességeit, köztük USB-A, HDMI, Ethernet, audiót és még sok mást.

 

4. Asztali KVM-ek PC-kapcsoláshoz és USB-C funkciókhoz

Legyen szó pénzügyi elemzőről, CAD-ről vagy grafikusról, vagy az értékesítés terén, vannak olyan munkakörök, amelyeknél fontos több számítógépet használni, és ezt mind egyetlen billentyűzet-, monitor- és egérkészlettel. Ráadásul a „mozgásban” lévő dolgozók elvárják, hogy képesek legyenek eszközöket magukkal vinni a megbeszélésekre, majd visszatérni az íróasztalukhoz, és gyorsan és egyszerűen szinkronizálni a létrehozott új munka fileokat. Ennek egyik legjobb módja az USB-C csatlakozás, ezért az új asztali KVM-ek USB-C-t is tartalmaznak.

ATEN KVMP™ Switch Hybrid, 3 port, DisplayPort

 

Az USB-C funkcióval rendelkező KVM-eknél már van Power Delivery 3.0 funkció is, a csatlakoztatott USB-C eszközök töltésére a SuperSpeed 5 Gbps adatátviteli sebesség mellett. Például egy asztali KVM, például az ATEN CS1953, mindezt elvégzi. Ha ezt a funkciót hozzáadjuk egy asztali számítógéphez, a dolgozók nemcsak produktívabbak, hanem mobilabbak is lesznek.

Végül a számítógépek közötti váltás egyszerű egy ilyen KVM-mel, mivel gyors gombokkal, egérrel vagy távoli port switchel végezhető el. Más szóval, a felhasználóknak több lehetőségük van, és a mellett tudnak dönteni, ami nekik a legkényelmesebb.

Míg a szervezetek még mindig dönthetnek arról, hogy mely munkamódszereket fogják használni a továbbiakban, egyértelmű, hogy a teljesen távoli és a hibrid opciók is életképesek lesznek, amelyeket sok vállalat már választott. Annak érdekében, hogy a legjobban fel tudjanak készülni ezekre a munkamegállapodásokra, a szervezeteknek be kell fektetniük olyan technológiákba, amelyek megkönnyítik az alkalmazottak számára a gyors és könnyű munka kollaborációt, a mobilitás megőrzése mellet (legyen szó akár élő közvetítésről, távoli értekezletről, stb.). Az ilyen típusú megoldások használatával a szervezetek és a dolgozók képesek lesznek áthidalni a szakadékot a munkatársak és partnerek között, közben elérni, hogy a hibrid munka is produktív maradjon!

 

Forrás:https://www.alphasonic.hu/it/4-irodai-megoldas-amire-szuksege-lesz-az-uj-hibrid-munkahelyen/

 

Címkék