Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Portugál-rali - Herczigék az Eb-re tesztelnek

Portugál-rali - Herczigék az Eb-re tesztelnek
Zsiska Ferenc

Rajthoz áll a rali-világbajnokság következő versenyén, a május 20. és 23. között sorra kerülő Portugál-ralin a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros.

 

 

    A Skoda Rally Team Hungary pénteki közleménye szerint az Európa-bajnokságra (ERC) készülő duó elsősorban tesztelési céllal, a felkészülés részeként vesz részt a vb-futamon.
    Herczigék azért is indulnak a viadalon, mert a pályák részben azonosak lesznek az ősszel Portugáliában sorra kerülő Eb-futam gyorsasági szakaszaival.
    "Az egyik legnehezebb verseny a Portugál-rali, 13 gyorsaságival, 346 gyorsasági kilométerrel, köztük olyannal, ami 38 kilométer hosszúságú. Itt már maga a pályafeldolgozás is heroikus munka lesz" - idézte a közlemény a négyszeres abszolút magyar bajnok Hercziget.
    A páros az eredmény szempontjából nem fogalmazott meg célkitűzést, legfontosabbnak azt tartja, hogy sok tapasztalatot gyűjtve eljusson a célig.
    "Láttuk, látjuk, hogy mire képesek azok a versenyzők, akikkel együtt megyünk az ERC-ben, de nem szabad elfelejteni, hogy megint egy olyan helyszínre megyünk, ami nekünk új, nekik pedig már van tapasztalatuk" - mondta Herczig.

MTI