Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

10 legjobb IP-kamera hibaelhárítási tipp

10 legjobb IP-kamera hibaelhárítási tipp

Hasznos IT  tippeket osztunk meg veletek az  Alphasonic Kft. jóvoltából.  Az Alphasonic Kft. IT üzletágának informatikai területén kitaposott lábnyoma az előző évezredig nyúlik vissza. A portfóliójuk nagy részét akkor még a hálózati elemek, azon belül is inkább a Cisco eszközei alkották, mostanra viszont szinte mindent megforduló igényt ki tudunak szolgálni az egyszerű home elektronikai felhasználástól a nagyvállalati infrastruktúráig.

 

 

 

Az IP-kamerák hibaelhárítása bonyolult és frusztráló lehet. Annak ellenére, hogy minden helyesen néz ki, még mindig kell némi extra erőfeszítés ahhoz, hogy az IP kamerák működőképesek legyenek. Az IP-videó fejlődésével a technológia könnyebben konfigurálható, de még mindig messze van a “plug and play” -tól. Minden technikusnak rendelkeznie kell néhány alapvető hibaelhárítási technikával, hogy az IP kamerák online és működőképesek legyenek. Ebben a megjegyzésben részletesen bemutatjuk a 10 legfontosabb hibaelhárítási tippet az IP-kamera csatlakoztatásához.

A tíz legfontosabb hibaelhárítási tipp

  1. Indítsa újra a kamerát
  2. Ping és fedezze fel a kamerát
  3. Ellenőrizze az ARP táblákat
  4. Ellenőrizze az IP ütközéseket
  5. Ellenőrizze a kamera tápellátását és csatlakozását
  6. Ellenőrizze a kábelezést
  7. Ismerje a jelszót
  8. Frissítse a firmware-t
  9. Kérjen segítséget a gyártótól
  10. Állítsa vissza a kamerát gyári alapértelmezett állapotába

Tippek elmagyarázva

1.Inditsa újra a kamerát: Egyesek az informatikai hibaelhárítás „aranyszabályának” tartják az eszköz újraindítást, mielőtt folytatnák. A kamera egyszerű újraindítása lehetőséget ad a gyorsítótár kiürülésére, a beállítások újrakalibrálására és a kapcsolatok újratárgyalására. Ezt a lépést a legkevésbé nehéz és legolcsóbb végrehajtani, csak az áramellátást kell eltávolítania, várnia kell 10 vagy 15 másodpercet, majd vissza kell állítania az áramellátást.

2. Pingelje meg és fedezze fel a kamerát: Írja be a “cmd” szót a Windows keresőmezőjébe a DOS parancssor megnyitásához, és használja a “ping” parancsot, hogy ellenőrizze, tud-e csatlakozni a kamerához. Például, ha a fényképezőgép címe 192.168.2.150, használja a “ping 192.168.2.150 -t” parancsot a parancssorban, ha a “Destination Host Unreachable” vagy a “Request Timed Out” válaszokat kapja, ami azt jelenti, hogy nem csatlakozik a kamerához a hálózaton keresztül. Ennek számos oka lehet, a legalapvetőbb az, hogy a kamera és a számítógép különböző hálózatokon vagy alhálózatokon található. Ha megfelelő kapcsolatválaszokat kap, használja a webböngészőt vagy a gyártó felfedező segédprogramját a fényképezőgéphez való csatlakozáshoz.

Ha segítségre van szüksége ebben a folyamatban, tekintse át ezt az IPVM Basic Networking Tutorial-t a gyártó kamerakereső segédprogramjainak használatáról, a kamerák pingeléséről és a számítógép IP-címének a kamerával azonos hálózaton történő beállításáról.

3. Ellenőrizze az ARP táblákat a MAC és IP címek keresztezéséhez: A kamera MAC címének ismerete létfontosságú nyomkövető a kamera IP címének felfedezéséhez, általában valahol a kamera vagy a ház legtöbb egységére nyomtatva. Jó gyakorlat, hogy hibaelhárítás céljából nyilvántartást vezet a telepített kamerák MAC és IP címeiről. A fenti 2. tipp pingeléséhez hasonló módon az ARP parancs használható a hálózathoz csatlakoztatott eszközök IP és MAC címeinek megjelenítésére, csak írja be az “arp -a” parancsot a parancssorba. A kamera IP-címét megtalálja a MAC-cím ismeretében és fordítva.

4. Ellenőrizze, hogy az IP-címek nem ütköznek-e egymással: Vigyázzon, hogy két eszközhöz ugyanazt a címet ne rendeljék, mert ennek gyakran az eszközhöz való hálózati hozzáférés „megszakításának” az eredménye. A kamera címének, átjárójának vagy alhálózatának megadásával történő egyszerű “kövér ujj” mindenféle pusztítást okozhat. Ebben segíthet a 3. tippben felsorolt ​​ARP parancs.

5. Ellenőrizze a kamera áramellátását és csatlakozását: Ha lehetséges, nézze meg a kamerát, hogy be legyen-e kapcsolva. A legtöbb kamera rendelkezik LED-ekkel, amelyek jelzik a kamera áramellátását, valamint azt, hogy csatlakozik-e és továbbít-e adatokat a hálózatra. Sokszor ezek a LED-ek rejtve lehetnek a kamera házában. Ha a kamera külső áramellátással rendelkezik (nem PoE), ellenőrizze az áramellátást, ha nem világítanak LED-ek.

Ha PoE kameraráról van szó, és nincs áram alatt, ellenőrizze, hogy PoE switch-re vagy injektorra van-e csatlakoztatva. Ellenőrizze, hogy a kamera megfelelő teljesítményű-e a PoE energiát, a fűtéssel / fúvókkal ellátott kültéri kamerákhoz és a PTZ kamerákhoz gyakran szükséges a High-PoE vagy PoE + 30W vagy 60W PoE teljesítmény, amely magasabb, mint a legtöbb szokásos 15W-os PoE kapcsolóé, gyakran más teljesítményre van szükségük középtartomány. Egyes kamerák, amelyek> 15 W teljesítményt igényelnek, elindulnak és 15 W-ra csatlakoznak, de nem továbbítanak képeket és nem reagálnak a PTZ parancsokra.

Egy másik buktató lehet maga a PoE hálózati switch. Egyes PoE switchek-nek nincs elegendő energiájuk ahhoz, hogy minden port 15W-ot tápláljon, és nem szolgáltatnak áramot egy másik kamerának, ha az már túlterhelt. A hibaelhárításhoz csatlakoztassa a kamerát egy megfelelő PoE injektorhoz vagy switch-hez, hogy lássa, ez e a probléma. A hálózati switch PoE áramellátási problémáiról szóló IPVM-jelentés részletesebben szemlélteti ezt a problémát.

6. Ellenőrizze a kábelezést: Ha a kamera linkje és / vagy az aktivitás jelzőfényei nem villognak, akkor valószínűleg kábellel van probléma. A csatlakozási problémák nagy gyakorisága a kábelezési problémák köré szerveződik. Az alapvető informatikai hibaelhárítás nagy hangsúlyt fektet az átviteli kábelek ellenőrzésére. Mivel a végső összeállítás csak annyira robusztus, mint a leggyengébb láncszem, az adatkábelek ellenőrzése a törések, kopások és rossz végződések szempontjából nagyon alapvető hibaelhárítási lépés. A patchpanel-csatlakozások meglazíthatják az átmetszett vezetékeket vagy csatlakozókat.

Előfordulhat, hogy a kábelben lévő PoE-kamera tápvezetékei táplálják a kamerát, de előfordulhat, hogy az adatvezetékek keresztbe vannak kapcsolva, vagy nem csatlakoznak a hálózati kapcsolat megakadályozásához. A hibaelhárításhoz használjon kábeltesztert a kábelezés teszteléséhez, vagy használjon ismert jó kábelt a kamerához való csatlakozáshoz, és ellenőrizze, hogy csatlakozik-e. Ha patch panelt használ, ellenőrizze a patch kábelt, amely gyakran figyelmen kívül marad.

7. Ismerje meg a jelszót: Ha képes pingelni a kamerát, de nem tud csatlakozni hozzá a VMS-sel, a webböngészővel vagy a felfedező eszközzel, akkor az helytelen bejelentkezés vagy jelszó lehet. Az IPVM karbantartja a kamera gyártójának alapértelmezett jelszavait, amelyek segíthetnek. Ha az alapértelmezettek nem működnek, akkor valószínűleg valaki megváltoztatta őket, és meg kell találnia, hogy mire változtatták őket a csatlakozáshoz.

Az IP-kameragyártók egyre inkább arra kényszerítik a felhasználókat, hogy az első bejelentkezéskor változtassák meg az alapértelmezett jelszót. Ez növeli a biztonságot, de növeli a problémák elhárításának kockázatát, mivel az alapértelmezett jelszó megkeresése nem fog működni. Ha úgy gondolja, hogy a probléma az, hogy elfelejtette a jelszót, vagy állítsa vissza (10) gyári alapértelmezettként a kamerát, vagy (9) vegye fel a kapcsolatot a gyártóval. Firmware frissítése: Ha a kamera be van kapcsolva, online állapotban van, és eléri a kamera weboldalát, de más problémái vannak (például nem tud csatlakozni a VMS-hez), ellenőrizze a kamera firmware-ét az elérhető elérhető frissítésekkel. Ha elavult, érdemes megfontolni a firmware frissítését. Ez néha megoldja a problémákat, de a firmware frissítése máskor problémákat okozhat, ezért legyen ezzel körültekintő (lásd: IP-kamera firmware-frissítési könyvtár).

9. Ne legyél hős, hívj segítséget: Ha kipróbálta a fenti lépéseket, és még mindig nem tud csatlakozni a kamerához, keresse fel a gyártó webhelyét, ahol megtalálhatja a modell hibaelhárítási útmutatóit, és ha ezek nem segítenek, hívja a kamera gyártójának műszaki támogatásának vonalát. Sokszor ismerik a hardverükre jellemző “trükköket”, és az diagnosztika érdekében az interneten keresztül távolról is csatlakozhatnak a számítógéphez. Ne féljen segítséget kérni, sokszor a technikusok órákat pazarolnak egy olyan probléma felkutatására, amelyet a gyártó ügyfélszolgálatának képviselője néhány perc alatt megoldhat. A gyártó technikusa RMA eljárást is indíthat a kamera visszaszolgáltatására, ha az hibás, és javításra vagy cserére szorul garancia alapján.

10. Gyári alapértelmezés szerint a kamera: Néhányan ezt tartják a legdrasztikusabb hibaelhárítási lépésnek. A fényképezőgépet újraindító 1. tipptől eltérően a gyári alapértelmezett beállítások eltávolítják az összes beállítást és konfigurációt, és visszaállítják az eszköz gyári alapértelmezett beállításait. A legtöbb IP-kamerának a készülék hátulján van egy tű lyuk / visszaállító gomb, amely lehetővé teszi a kamera gyári beállítását (megjegyzés: nem minden).

Sajnos a kamera operációs rendszerei néha megsérülhetnek, vagy a konfiguráció hibái a kamera „elveszését” okozhatják. A kamera alapértelmezett visszaállítása visszavezet egy rögzített referenciapontba, ahol megkezdődhet az újrakonfigurálás. Ha azonban alapértelmezés szerint beállítja, a kamera elveszíti az összes beállítást és előzményt, ami elengedhetetlen lehet a további hibaelhárításhoz. Legjobb lehet a technikai ügyfélszolgálat felhívása után várni, mielőtt megpróbálja ezt a lépést.

Forrás:https://www.alphasonic.hu/

Címkék