Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Preraffaelita nagykiállítással nyit újra a Nemzeti Galéria

Preraffaelita nagykiállítással nyit újra a Nemzeti Galéria

A Vágyott szépség című, a londoni Tate Britain preraffaelita mesterműveiből válogatott tárlattal nyílik meg május 13-án a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), a Szépművészeti Múzeum pedig május 12-től várja a közönséget az enyhülő járványügyi korlátozásoknak köszönhetően.

 

 

    A 19. századi preraffaelita mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon csaknem száz alkotás lesz látható augusztus 22-ig. A londoni Tate anyagával együtt a mozgalom magyarországi hatását bemutató kísérő kiállítás is nyílik az MNG-ben, Az utópia szépsége címmel - közölte az MTI-vel csütörtökön a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria.
    A Nemzeti Galériában május legvégéig látható Sean Scully Átutazó című retrospektív kiállítása is, amely az elmúlt év októberében nyílt meg, de az intézmény kényszerű zárása miatt csak rövid ideig láthatta a közönség. Sean Scully az absztrakció legfontosabb kortárs képviselői közé tartozik, a kiállításon 110 művét mutatja be az MNG - emlékeztet a közlemény.
    Az MNG-ban május 26-tól látható Gedő Ilka Félig kép, félig fátyol című tárlata is. A Szépművészeti Múzeum első új időszaki kiállítása június 3-án nyílik Leonardótól Miróig - 150 éve rajzok és grafikák bűvöletében címmel.
    A Szépművészeti Múzeum két tagintézménye, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum szintén május 13-tól várja a látogatókat.
    A múzeumokat a vonatkozó kormányrendelet értelmében a 18 éven felüli személyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatják, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében válthatnak jegyet a múzeumokba. Az intézmények emellett maszkviselésre és az ajánlott másfél méteres távolság betartására is kérik a látogatókat.

MTI