Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

3 szituáció, amelyekben az USB-C nagy segítséget nyújthat

3 szituáció, amelyekben az USB-C nagy segítséget nyújthat

Az USB Type-C szabvány lassan mindenhol elérhetővé válik, nagyon kevés olyan laptopot / alaplapot kapni már mostanság, amely ne rendelkezne legalább egy ilyen porttal. Az USB A és B szabványoknál sokkal kifinomultabb, erőteljesebb és változatosabb.

 

 

 

Ilyen fejlett csatlakozási lehetőség még nem volt, az új Android operációs telefonokon szinte már csak C-s csatlakozó van, reméljük az Apple is mihamarabb meglépi ezt, neki már minden eszközén ott van, a Macbook-tól az iPad-ig, kivétel az iPhone-on.

1. Switchet használva

Mondjuk, hogy egy dual számítógép felhasználó vagy és munkád során szükséged van egy Windows-t és egy MacOS-t futtató számítógépre is, viszont az esztétika és kényelem miatt nem szeretnék, hogy ez azt eredményezze, hogy minden perifériából (klaviatúra, egér, monitor, stb.) kétszer annyit kelljen az asztalodon tartani. Egy olyan eszköz, mint az ATEN 2-Port USB-C Sharing Switch az ideális választás lehet neked, ami a mellett, hogy 5 Gbps adatátviteli sebességet garantál, kapott plusz C portokat és ha esetleg laptophoz csatlakoztatnád (és az támogatja), akkor még tölteni is képes az eszközöket egészen 85W-os teljesítménnyel is.

2. KVM munkákhoz

Ha KVM-et használsz a munkádhoz, akár az irodában, akár távolról, akkor már most benned van az igény arra, hogy a lehető leggyorsabban lásd át és tudd elvégezni a munkafolyamataidat.

Egy USB-C támogatott KVM switchel, mint például az ATEN 2-Port USB-C Gen 1 Dock Switch-el egybe kötheted a telefonodat, iPad-edet, laptopodat és egyéb más eszközödet így egy perifériáról vezérelheted mindet, akár egy időben, ezen felül ő is tudja a 85W-os töltést és támogatja a Samsung DeX-et is. Egy hybrid KVMP-vel, mint a ATEN 3-Port USB-C DisplayPort Hybrid KVMP Switch, a fent említett lehetőségeket még bővítheted is audioval, nyomtatóval, kamerával, háttértárolókkal és egyéb USB perifériával.

3.Dokkolóként használva

Mond az valamit, hogy one cable setup? Röviden annyit tesz, hogy amikor lerakod a laptopodat az asztalodra és egyetlen kábelt csatlakoztatsz hozzá. Régen ez a tápkábel volt, ma viszont az USB-C segítségével ez az egy kábel nem csak a tápellátást biztosítja, a külső perifériákat, a monitort, a hangot, sőt bizonyos dokkolók még videokártyát is kezelnek.

Az ATEN USB-C Multiport Dock egy Type-C kábelen keresztül kapcsolja a laptopodat/gépedet az internetre, 2 darab 4K@60Hz (vagy 1 darab 4K@120Hz) monitorhoz, USB adattárolókhoz és perifériákhoz, SD kártyához és 3,5mm-es jack aljzathoz, sőt compatibilis Windows, MacOS és iPadOS operációs rendszerekkel is.

Forrás:https://www.alphasonic.hu/