Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Május 31-ig lehet jelentkezni a Virtuózok hetedik évadába

Május 31-ig lehet jelentkezni a Virtuózok hetedik évadába

 Május 31-ig lehet jelentkezni a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató hetedik évadába, a Virtuózok V4+ 2021 műsorba, amely a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között.

 

 

    A nemzetközi sorozat 2021-ben a visegrádi négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatja. Országonként egy abszolút győztest választ a zsűri, egymással nem versenyeznek az egyes nemzetek - tartalmazza a közlemény.
    A műsor komolyzenei tehetségei esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Virtuózok alapítvány és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, mesterkurzusokon vehessenek részt. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek. A jelentkezést a https://virtuozok.hu/jelentkezes/ oldalon várják.
    A műsort idén télen öt ország hét televíziós csatornáján sugározzák, 70 milliós tévés és online elérésre lehet számítani. Magyarországon a műsor ismét a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között. Magyarországon idén kétfordulós tévés válogató lesz, tehát sokkal több magyar tehetség kerül adásba - tartalmazza a közlemény.
    A 2014-ben indult Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor. Már a kezdetekkor a magyar közszolgálati televízió egyik legnézettebb műsora lett, 2020-ra pedig átlépte a határokat és a visegrádi négyek országaiban, valamint Szerbiában is bemutatták.
    A Virtuózok V4+ 2021 műsor idén is az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jöhet létre. Nemzetközi összefogás eredményeként a zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek, a zsűri tagjai között olyan világhírű sztárvendégek lesznek, mint Plácido Domingo operaénekes-karmester.

MTI