Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az AutoWallis 6,6 milliárd forint névértékű zöldkötvényt bocsátott ki

Az AutoWallis 6,6 milliárd forint névértékű zöldkötvényt bocsátott ki

Jelentős túljegyzés mellett 6,6 milliárd forint névértékű 10 éves zöldkötvényt bocsátott ki az AutoWallis Csoport a Magyar Nemzeti Bank programja keretében pénteken - közölte az autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

 

 

    Kiemelték: összesen 10,75 milliárd forint névértékű ajánlat érkezett be a zártkörű aukción. A meghirdetett mennyiségen felül 10 százalékos túljegyzést fogadtak el - tették hozzá.
    A 132 darab, egyenként 50 millió forint névértékű kötvényt 2,89 százalékos átlagos hozammal vásárolták meg a befektetők - ismertették.
    A kötvényekből befolyó összeget a csoport a Zöld Finanszírozási Keretrendszerében lefektetett elvek mentén kívánja felhasználni, amelyben egyebek mellett vállalta, hogy fejleszti az e-mobilitást, így növeli a töltőpontok számát, gyorstöltőket telepít, saját és bérautó flottájában pedig növeli az elektromos és hibrid járművek számát. Ezek mellett olyan zöld beruházásokba kezd, amelyek a jelenleg használt ingatlanjaiban további energiamegtakarítást eredményeznek, és működése során törekszik a megújuló energia minél nagyobb arányú előállítására és használatára.
    Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a tájékoztató szerint elmondta: a társaság az elmúlt két évben a mostani forrásbevonással együtt összesen 9,69 milliárd forint értékben bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, több lépésben közel 6 milliárd forint értékben emelt tőkét. A befektetők széles köre szavazott már komoly bizalmat a társaságnak és növekedési stratégiájának - hangsúlyozta.
    A befektetőknek szóló közlemény szerint a kitűzött célok további finanszírozása érdekében az AutoWallis nyilvános forrásbevonást tervez az év második félében, amellyel kapcsolatban megtette a szükséges előkészítő lépéseket. A vállalat 4-6,5 milliárd forint közötti intézményi és ezúttal elsőként lakossági forrásbevonást tervez - jelezték, utalva arra, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója kíván lenni a cég.
    A vállalat papírjait a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei csütörtökön 101 forinton zártak; az elmúlt egy évben a legmagasabb értékük 120 forint, a legalacsonyabb 76 forint volt.

MTI

 

Címkék