Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bakancsot fel, végre itt a Gerecse 50 teljesítménytúra!

Bakancsot fel, végre itt a Gerecse 50 teljesítménytúra!

Augusztus utolsó hétvégéjén, két napra bontva szervezi meg a Magyar Természetjáró Szövetség a 39. Gerecse 50 teljesítménytúrát, amely hazánk második legrégebbi hosszútávú közösségi túrarendezvénye.

 


     Az idei évben a járványügyi korlátozások miatt kivételesen a nyár végén megrendezésre kerülő túra komoly kihívások elé állítja a túrázókat és a szervezőket is.
     Az 50 kilométeres táv rajtját szombaton tartják. A 3 ezer fős túrázó közösség egészségének megóvása érdekében a rajt-, a célsátor és az erdei ellenőrzőpontok is érintkezésmentesek lesznek. Egyszerűbb lesz a jelvények, kitűzők átvétele a célba érkezéskor, és idén kivételesen nem csábítják maradásra közösségi programok a beérkezetteket.
     A 30-20-10 kilométeres távok napja a vasárnap csúsztatott rajtoltatással kezdődik, hasonlóan kontaktusmentes ellenőrzési pontokkal, hogy a közel 5 ezer regisztrált túrázó ugyanolyan egészségesen térhessen haza, mint ahogy érkezett.
     A hatályos jogszabályok értelmében mindkét napon és mind a négy táv esetében kizárólag védettségi igazolvánnyal és a korábbi online regisztrációval rendelkezők vehetnek részt a túrán.
     A szervezők felhívják a teljesítménytúrázók figyelmét a fokozott folyadékbevitelre, az időjárásnak megfelelő öltözködésre valamint  a járványügyi szabályok betartására, amelyet előre is köszönnek. Minden aktuális információ rendezvény részleteiről megtalálható a rendezvény honlapján. https://www.gerecse50.hu/

    Magyar Természetjáró Szövetség/Országos Sajtószolgálat