Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Klein Dávid és Suhajda Szilárd új expedícióra készül

Klein Dávid és Suhajda Szilárd új expedícióra készül

A Föld hetedik legmagasabb hegycsúcsa, a Nepálban található 8167 méter magas Dhaulagiri megmászása készül Klein Dávid és Suhajda Szilárd - közölte az Eseményhorizont csapata.

 

 

    A Zajo Dhaulagiri Expedíció 2021 mászópárosa szeptember 1-jén repül Budapestről Katmanduba, és várhatóan két hónapot tölt majd a Himalájában. A csúcsmászás az akklimatizációs időszakot követően, október elején várható - írták a közleményben, amely szerint Klein Dávid és Suhajda Szilárd ezúttal is "tiszta eszközökkel", mesterséges oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül próbál majd feljutni a csúcsra.
    A környezettudatos expedíció a sportszerű hegymászás értékeire és a környezetvédelem fontosságára is fel szeretné hívni a figyelmet - közölték.
    Felidézték, hogy Erőss Zsolt 2006-os sikere óta több magyar expedíció is megpróbált feljutni a "viharok hegyeként" is emlegetett Dhaulagirire, de nem jártak sikerrel.
    Emlékeztettek arra, hogy Klein Dávid 2016-ban első magyar állampolgárként jutott fel a legveszélyesebbnek tartott nyolcezres hegyóriás, az Annapurna csúcsára.
    2019-ben Suhajda Szilárd szintén első magyarként léphetett a világ második legmagasabb pontjára, a 8611 méteres K2 csúcsára. A páros több évre felépített programját - beleértve a Mount Everest palack nélküli megmászásának tervét - azonban felborította a koronavírus-járvány.
    A járványhelyzet okozta viszontagságos időszak után az őszi himalájai szezon végre lehetőséget kínál a folytatásra. Az Eseményhorizont expedíciójának híreit többek között a sportolók Facebook-oldalain lehet majd nyomon követni. (MTI)

https://www.facebook.com/davidkleinexpedition

https://www.facebook.com/SuhajdaSzilardClimber/