Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Futófesztiválra készül Csíkszereda

Futófesztiválra készül Csíkszereda

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a Csíkszeredai Futófesztivált, amelyre a szervezők 1500 résztvevőt várnak.

 

 

    Miklós Edit korábbi kiváló alpesi síző, az esemény egyik szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a runningfestival.ro internetes oldalon augusztus 31-ig öt kategóriában lehet nevezni.
    "Mindenkit szeretettel várunk, nemcsak a környéken élőket. Aki a futófesztiválra érkezik, az kedvezményesen foglalhat szállást, de az éttermekben és kávézókban is olcsóbban fogyaszthat" - mondta a csíkszeredai születésű, magyar színekben olimpiai hetedik helyezett síző, aki hozzátette, kulturális és gasztronómiai kísérőprogramok teszik gazdagabbá a futófesztivált, példaként pedig a Csíkszeredai Könyvvásárt említette.
    A futóversenyekre jelentkezhetnek profik és amatőrök is. A maraton (42 km), a félmaraton (21 km), a maratoni váltó (4x10 km) és a családi futás (2,5 km) mellett rendeznek éjszakai terepfutást (7 km) is.
    "A szombati maraton előtt péntek este lesz a fejlámpás terepfutás, amelynek különlegessége, hogy résztvevők a Jakab Antal Tanulmányi Háztól indulva az 1033 méter magas Nagysomlyó-hegyre futnak fel" - mondta Miklós Edit, aki jelenleg Csíkszereda önkormányzatának sporttanácsadója.
    A maraton útvonala a csíkszeredai és környékbeli látványosságok előtt halad el, érintve többek között Csíksomlyót is. Az esemény fővédnökei a jelenleg a tokiói paralimpián szereplő Novák Károly Eduárd ifjúsági- és sportminiszter, Szabó Gabriella olimpiai bajnok atléta és Adrian Teslovan országos ralibajnok.
    Miklós Edit kiemelte, Csíkszeredában több mint tízéves hagyománya van a maratonfutásnak, mostanra pedig megérett az idő a szintlépésre, ezért mindent megtesznek azért, hogy nemzetközi szinten is jegyzett maratonfutást szervezzenek.

MTI