Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EURO-2020 - Ötmilliárdnál is többen nézték a mérkőzéseket

EURO-2020 - Ötmilliárdnál is többen nézték a mérkőzéseket

Összesen 5,23 milliárd nézője volt a nyári, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságnak - adta hírül honlapján a kontinentális szövetség (UEFA) csütörtökön, a televíziós adatokat értékelő anyagában.

 

 

    A koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott torna döntőjét, amelyet Olaszország és Anglia válogatottja vívott, 328 millióan követték nyomon élőben. A Wembley Stadionban lebonyolított és az itáliaiak sikerével zárult  finálé volt a legnézettebb tévés esemény az Egyesült Királyságban 24 éve, Olaszországban pedig 2012 óta - olvasható az összegzésben.
    Az írás szerint az ötmilliárd feletti nézőszám megegyezik a 2016-os rekorddal, míg az internetes közvetítéseket - az úgynevezett streameket - megtekintőké minden korábbit felülmúlt. Az Eb-mérkőzések átlagos nézettsége meghaladta a 100 milliót, és az európai labdarúgás iránti érdeklődés a legnagyobb mértékben Észak-Amerikában és Ázsiában emelkedett.
    Kínában például 352 millió nézőt regisztráltak, ami a 2016-os Európa-bajnokság adataival összevetve 43 százalékos növekedést jelent, és az ázsiai országban több futballrajongó látta a meccseket streaming-szolgáltatásokon keresztül, mint hagyományos tévén. Indiában 229 százalékos növekedési ütemet rögzíthettek, itt az összközönség 107 millióra rúgott, míg az Egyesült Államokban a televíziós nézőszám 32 százalékkal, 87 millióra nőtt.
    A június 11. és július 11. közötti Európa-bajnokságot 11 városban, köztük Budapesten rendezték meg, a magyar válogatott két döntetlennel és egy vereséggel a csoportkörben búcsúzott.

MTI