Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyolc pavilonban várják a látogatókat a Vadászati világkiállításon

Nyolc pavilonban várják a látogatókat a Vadászati világkiállításon

 Nyolc pavilonban várják a látogatókat a Vadászati Világkiállításon a Hungexpó Budapesti Vásárközpontban szombattól  október 14-ig - mondta Gulyás Andrea, a Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelt ügyekért felelős igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

 

    Elmondta: a 2021-es év legnagyobb természeti kiállítása 75 ezer négyzetméteren éppúgy foglalkozik a vadászattal, mint a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a biodiverzitással, a fenntartható természethasználattal vagy például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval.
    Lesznek hüllőbemutatók is, és a nemzeti parkok is megjelennek. Különleges lovas, solymász, íjász és kutyás bemutatók is várják a látogatókat. A cél az szavai szerint, hogy megmutassák a szakma mellett mindenkinek a vadászat-vadgazdálkodás sokszínűségét, hagyományait.
    Bors Richárd, a kiállítás szakmai igazgatója közölte: a fenntartható vadgazdálkodást, természethasznosítást tervezik bemutatni a vadászathoz és horgászathoz kapcsolódóan. Az ország legnagyobb kiállítási akváriumában a Hal, Víz és Ember pavilonban például 2 méteres és 110 kilós halakkal is találkozhatnak majd - ismertette az igazgató. Számokban ez azt jelenti, hogy több száz négyzetméter élő vízfelületen, közel félmillió liternyi akváriumban, csaknem 50 halfaj 2000 egyede lesz megtekinthető.
    A MÁV közölte: az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra látogatók részére a MÁV-START és a GYSEV a pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra. A Volánbuszt választók szintén 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a világkiállítás helyszíneire, Budapest mellett Gödöllőre, Hatvanba, Keszthelyre és Vásárosnaményba.
    A vasúti kedvezmény igénybevételéhez a pénztárban vagy pénztár hiányában a vonaton 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet kell váltani Budapestre, amelyet a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni, így a visszaútra már nem kell újabb jegyet váltani. Bélyegzőpontok a Hungexpón az 1-es fogadócsarnokban, 3-as fogadócsarnokban, az Egy a Természettel boltban az 1-es fogadócsarnok után, valamint az A pavilonban, Egy a természettel standon vannak. Alkalmi menettérti jegy automatából, illetve elektronikus úton nem vásárolható. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe; 1. kocsiosztályon történő utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A dugók és az autók feltolódásának megelőzése érdekében a rendezvény húsz napja alatt a Hungexpóra vezető Albertirsai út nem közelíthető meg személygépkocsival - figyelmeztettek az MTI-nek pénteken megküldött közleményükben.
     A Hungexpo megközelíthető a Budapest Közlekedési Központ járatai közül az Örs vezér térről (2-es metróvonal) induló 10-es busszal vagy a Pillangó utcai metrómegállótól egy kényelmes sétával. A rendezvény a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcából induló 37 vagy 37A villamossal is könnyen elérhető - írták.
     Ezek mellett díjmentes a kijutás a Volánbusz által biztosított elektromos autóbuszjáratokkal; a világkiállítás logójával ellátott autóbuszok öt útvonalon járnak naponta 8 és 20 óra között.
     Ha valaki vonattal érkezik, a Keleti pályaudvarról a MÁV vasúti járataival percek alatt eljuthat Kőbánya felső vasútállomásig, ahonnan egy rövid sétával elérhető a rendezvény helyszíne - hívták fel a figyelmet.
    Mint írták, a MOL Limo, valamint a taxitársaságok autói behajthatnak az Albertirsai útra, és - az előbbiek - az 1-es kapu szomszédságában kijelölt helyen parkolhatnak.
     Részletes információ a Hungexpo megközelítési lehetőségeiről és az utazási kedvezményekről a rendezvény honlapján olvasható: https://onewithnature2021.org/megkozelites.

MTI