Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szabó Krisztián az Év magyar autóversenyzője a formula.hu szavazásán

Szabó Krisztián az Év magyar autóversenyzője a formula.hu szavazásán

A ralikrossz világbajnokság idei szezonjában dobogós helyezéseket elért Szabó Krisztián lett az Év magyar autóversenyzője a formula.hu internetes szaklap és magazin által összeállított rangsor alapján.

 

 

    A 29 éves versenyző az összetett ötödik helyén zárta az idei vb-sorozatot, dobogóra kétszer - Belgiumban és Németországban - állhatott. Szabó Krisztián - aki a ralikrossz vb-futamok történetének első magyar dobogósa - most először nyert a formula.hu szavazásán, melynek során a szaklap és a magazin szerzői szakértők bevonásával voksoltak a sorrendről.
    A formula.hu tájékoztatása szerint a szavazáson Szabó mögött a rali Európa-bajnokságon (ERC) ötödikként zárt Herczig Norbert lett a második, míg az idén pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét begyűjtő gyorsasági kamionversenyző, Kiss Norbert a harmadik.
    A szaklap jelezte, az Autósport Évkönyv 2021 című kiadványban ezúttal is megtalálható a teljes 50 fős rangsor, valamint az év legjobb női versenyzője, junior pilótája és csapata is.
    A koronavírus-járvány miatt a hagyományos TOP50 magyar autóversenyző gála most is elmarad, de a rangsor első 10 helyezettje és a különdíjasok így is megkapják majd trófeájukat.
    Az Autósport és Formula Magazin gondozásában viszont az idén is megjelentek a nemzetközi és hazai versenyidényekről beszámoló Autósport Évkönyv 2021, illetve a csak a Forma-1-es világbajnoksággal foglalkozó Száguldás és Cirkusz 2021 című kötetek, melyek már kaphatók a könyvesboltokban és megrendelhetők a formula.hu webshopjában.