Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyarország 365 - A Duna-korzón nyílt kiállítás a fotópályázat legjobb képeiből

Magyarország 365 - A Duna-korzón nyílt kiállítás a fotópályázat legjobb képeiből Magyarország 365 - A Duna-korzón nyílt kiállítás a fotópályázat legjobb képeiből

 A pesti Duna-korzón nyílt kiállítás szombaton a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből.

 

 

    A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, az idei kiírásra csaknem 37 ezer képet küldtek be amatőr és professzionális fotográfusok - mondta el a kiállítás szombati sajtóbemutatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
    Dömötör Csaba hozzátette, a Duna-korzón megnyílt kiállítás kétszáz válogatott felvételt mutat be az első két év terméséből.
    "A kiállított képek sokféle árnyalatát mutatják be Magyarországnak, de az üzenetük közös: egy olyan országban élünk, amelyre büszkék lehetünk. Egy olyan országban, amely a mindennapi nehézségek ellenére bizakodással tekinthet a jövőbe. Egy olyan helyen, ahol ilyen tájak és ilyen sokszínű élővilág, ilyen közösségek és ilyen időtálló építészet van, semmi ok a kishitűségre" - fogalmazott.
    Az államtitkár elmondása szerint a szabadtéri tárlat képeit este is meg lehet tekinteni, hiszen a fotók nagy részét hátulról megvilágított fóliára nyomtatták.
    Mint hozzáfűzte, a következő időszakban a pályázat képeit a lehető legtöbb helyen és a legtöbb lehetséges módon igyekeznek bemutatni, akár kiállításokon, akár online formában - közölte Dömötör Csaba.
    Kaiser Ottó fotográfus, a Magyarország 365 zsűrijének elnöke hangsúlyozta, hogy a fotópályázat csapata évek óta arra a pillanatra várt, amikor a legjobb munkák nagy méretű nagyításaiból végre kiállítás nyílhat.
    A tárlatra az első két év mintegy 50 ezer fényképéből válogattak. A bemutatott anyag révén sokat lehet tanulni a fotográfiáról és Magyarországról is - közölte.
    A Magyarország 365 fotópályázat első két évéből rendezett szabadtéri kiállítás 2022. január 9-ig tekinthető meg a Duna-korzó Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszán, a harmadik kiírás legjobb munkái pedig december 22-ig az Eiffel Műhelyházban láthatók.

MTI

Fotó:A Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből összeállított kiállítás a megnyitó napján a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszon 2021. december 18-án. A kétszáz felvételt bemutató szabadtéri tárlatot 2022. január 9-ig lehet megtekinteni. MTI/Mónus Márton