Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A BMW M Motorsport köszönetet mond Martin Tomczyk-nak az együtt töltött évekért

A BMW M Motorsport köszönetet mond Martin Tomczyk-nak az együtt töltött évekért

Tíz együtt töltött év után a BMW M Motorsport és Martin Tomczyk útjai az idei szezon végén más irányban folytatódnak. A BMW M divízió német pilótája jövőre új kihívásokkal néz szembe. Martin Tomczyk 2011 végén, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) aktuális bajnokaként csatlakozott a BMW M Motorsporthoz, amelynek színeiben 2012-től vezető szerepet játszott abban, hogy a bajor prémiummárka diadalok közepette térjen vissza a sorozatba. Az ezt követő években ugyancsak alapvető személyiségként és kiváló pilótaként képviselte a BMW márkát.

 

 

„Martin Tomczyk nemcsak a versenypályán, de azon kívül is kiváló nagykövete volt a BMW M Motorsportnak, amiért teljes szívemből mondok köszönetet neki” – fogalmazott Mike Krack, a BMW M Motorsport vezetője. „Akár a DTM-ről, akár a hosszútávú versenyekről, az IMSA sorozatról vagy az FIA WEC-ről beszélünk, Martin kivétel nélkül a legmagasabb szinten, a legmagasabb kategóriákban képviselte a BMW M Motorsportot és a márka egyik arcává nőtte ki magát. Jóllehet, utunkat most különböző irányokban folytatjuk tovább, mindannyian örömmel tekintünk vissza a közösen eltöltött időre. Sok sikert kívánok neki a jövőre nézve” – tette hozzá Mike Krack.

„Mondanom sem kell, végtelenül elszomorít, hogy a BMW M Motorsporttal töltött időm tíz év után véget ér. Igazi bajorként mindig is megtiszteltetés volt számomra a vérbeli bajor gyártó színeiben versenyezni. Remekül éreztem magam, fantasztikus versenyautókat vezettem a világ legnagyobb versenyein, és számos sikert ünnepeltünk közösen. Köszönöm mindenkinek, aki részese volt ennek az utazásnak! Most új kihívások elé nézek” – mondta Martin Tomczyk.

{gallery}

A BMW M Motorsport és Martin Tomczyk közös útja 2011 végén kezdődött: a német pilóta a Német Túraautó Bajnokság (DTM) friss bajnokaként döntött úgy, hogy a következő idénytől oroszlánrészt vállal a bajor prémiummárka sorozatba való visszatérésében. 2012-ben a BMW M3 DTM volánja mögött háromszor állhatott a dobogóra és a pilóták közötti pontversenyben a nyolcadik helyen végzett. Martin Tomczyk 2016-ig a túraautó-világbajnokság megmérettetésein is képviselte a BMW M Motorsportot. Az IMSA sorozatban eltöltött egy szezon után a német pilóta 2018-ban és 2019-ben az FIA WEC sorozatban és a Le Mans-i 24-órás versenyen is rajthoz állt a BMW M8 GTE versenyautóval. Legnagyobb sikereit a BMW M6 GT3 volánja mögött, a Nürburgringen megrendezett hosszútávú versenyen ünnepelte, ahol 2020-ban a dobogó harmadik fokára állhatott fel, 2021-ben pedig az abszolút második helyen végzett.

Forrás:BMW