Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Panasonic bemutatja 2022-es OLED zászlóshajóját, az LZ2000 televíziót

A Panasonic bemutatja 2022-es OLED zászlóshajóját, az LZ2000 televíziót

A hollywoodi hangolásnak és a kiváló színhűségnek köszönhetően már régóta a Panasonic OLED televíziók nyújtják a legkiválóbb élményt a filmekhez és a minőségi tévésorozatokhoz. A játékokra vonatkozó fejlesztésekkel, köztük a Game Control Board nevű információs és beállítási felülettel, az automatikus NVIDIA GPU-felismeréssel, a javított 60 Hz-es késleltetéssel és a HDMI 2.1 támogatással az LZ2000 játékoknál is nagy teljesítményt nyújt.

 

 

 • 77, 65 és 55 hüvelykes méretben is kapható
 • A Hollywoodban hangolt, 2022-es Master OLED Pro konfiguráció tovább növeli a közepes szintű fényerőt
 • Új játékfunkciók, köztük Game Control Board, automatikus NVIDIA GPU-felismerés, késleltetésjavítás a 60 Hz-es játékhoz és HDMI 2.1-kompatibilitás.
 • Környezeti fény színhőmérsékletére optimalizált képbeállítás és gördülékenyebb Auto AI üzemmód a külső eszközök szélesebb körű támogatásával
 • A hangsugárformáló array hangszórók irányított hangzást szólaltatnak meg,  és beépített, oldalirányú és felfelé irányuló hangszórókkal egészülnek ki, amelyek kiváló térhatású hangzást és Dolby Atmos® hangtechnikát biztosítanak.
 • “Tuned by Technics”: a hangrendszer fejlesztésében a Technics, a Panasonic neves hangtechnikai márkájának mérnökei is részt vettek

A Panasonic célja, hogy a felhasználók számára optimális kép- és hangminőséget biztosítson, függetlenül attól, hogy milyen típusú tartalmat néznek, illetve, hogy hol és mikor nézik. A cél felé a következő lépés a környezeti fény színhőmérsékletén alapuló árnyalt képoptimalizálás és a gördülékenyebb műfajfelismerés az Auto AI használatával.

Az előre sugárzó hangszórók teljes átalakítása vadonatúj funkcionalitást biztosít, lehetővé téve a hangok pontos irányítását a helyiségben.

 

A LEJÁTSZÁS NAPSZAKÁRA OPTIMALIZÁLT KÉP

Az LZ2000 fejlett érzékelőkkel elemzi a környezeti fény színhőmérsékletét, és finomhangolással állítja ehhez a képet, hogy természetesebb élményt nyújtson például éjszakai filmnézéskor.

Ez az új funkció a Panasonic tavaly bevezetett Auto AI üzemmódjára épül, amely a mesterséges intelligencia segítségével valós időben azonosítja a lejátszott tartalmat, hogy automatikusan az adott tartalomtípushoz tudja optimalizálni a kép- és a hangminőséget. A koncepció lényege, hogy minden felhasználó számára optimális kép- és hangminőséget biztosítson, függetlenül a megtekintett tartalom típusától, anélkül, hogy a felhasználónak minden alkalommal változtatnia kellene a beállításokon.

A megtekintés napszakára optimalizált képhez, 2022-ben az LZ2000 egy érzékelő segítségével elemzi a környezeti fény színhőmérsékletét. Ez azért fontos, mert az emberi szem a környezeti fényviszonyoktól függően másképp érzékeli a fehér színt. A legtöbb európai otthon például meleg színű fényeket használ éjszaka, ami azt jelenti, hogy a képernyőn megjelenő fehér színeket kékesnek és túl hidegnek érzékelhetik. Az új érzékelő a HCX Pro AI processzorral együttműködve a környezeti fényviszonyok alapján minden egyes tónust a legrealisztikusabb módon állít be, így kényelmesebb éjszakai képélményt nyújt. A HCX Pro AI chip intelligensen és árnyaltan működik, megőrzi az emberi szem számára ismerős színeket, például a bőrtónusokat, és ezzel biztosít természetes képet.

Az Auto AI mód mostantól még gördülékenyebben ismeri fel, milyen típusú tartalmat néz, és automatikusan optimalizálja a kép- és hangminőséget. Ha például kiváló minőségű filmtartalmat néz, egyenesen a mozi nézőterén érezheti magát. Ha viszont a katari világbajnokságra kapcsol, az LZ2000 felismeri ezt, és virtuálisan máris a lelátón szurkolhat.

Ezeket a funkciókat úgy tervezték, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozhassák ki a tévéjükből anélkül, hogy minden egyes alkalommal nekik kellene módosítaniuk a beállításokat. Természetesen, ha otthonosan mozog a beállítások között, és inkább kézileg adná meg azokat, akkor az automatizáció kikapcsolható.

HOLLYWOODBAN HANGOLT MOZIMINŐSÉG

Az LZ2000 65, 55 valamint a Panasonic által Master OLED Pro - Cinema Size képernyőnek nevezett 77 hüvelykes képátmérővel is kapható.

Mindhárom méret a legújabb, 2022-es generációs "Master OLED Pro" konfigurációt használja, amelyet a Panasonic egyedileg fejlesztett, hogy a képminőség feldolgozásának fokozásával még nagyobb fényerőt biztosítson. Az eredmény a középszintű fényerő további növekedése, amely a HDR-rel kiugróbbá válik, és így pontosabb részletek jelennek meg a világosabb képterületeken.

Az új LZ2000 OLED a Panasonic a japán tudásból és mérnöki képességből származó műszaki precizitást ötvözi egy televízióban Stefan Sonnenfeld fényelési szakértelmével.

Stefan Sonnenfeld a Company 3 alapítója és vezérigazgatója a világ leghíresebb filmkészítőivel dolgozik együtt. Sonnenfeld a legnevesebb művészek azon maroknyi csapatához tartozik, akik a fényelés segítségével új szintre emelték a történetmesélést és az érzelmek kommunikálását. Az NPR által a „filmezés Da Vincijeként” emlegetett Sonnenfeld fényelő képességeit a legnagyobb mozifilmekben csillogtatta meg az elmúlt évtizedben: Csillag születik, Wonder Woman, Az acélember, A Szépség és a Szörnyeteg, Star Wars: Az ébredő erő, Jurassic World és 300, csak, hogy egy párat említsünk. Más élvonalbeli fényelést végző szakemberekhez hasonlóan Sonnenfeld is a Panasonic nagyméretű OLED képernyőin mutatja meg ügyfeleinek munkája eredményét. A Panasonic OLED televízióit széles körben alkalmazzák filmstúdiók és utómunkálatokat végző cégek.

Az LZ2000 a HDR-formátumok széles skáláját támogatja, beleértve a Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive és HLG Photo formátumot, amely az állóképeket a HDR világába emeli.

 

HANGTECHNIKAI FEJLESZTÉSEK - IRÁNYÍTOTT HANGZÁS

Az LZ2000 a Panasonic 360° Soundscape all-in-one TV audiocsomagja mellett irányított hangzást is nyújt, amely a Dolby Atmos magával ragadó hangélményét szólaltatja meg. A több darab, felfelé, oldalra és előre sugárzó hangszóró együtt szólaltatja meg a Dolby Atmos tartalmak hangterét.

A Panasonic volt az első tévémárka, amelyik bevezette a felfelé és oldalra sugárzó beépített hangszórókat, idén pedig a Panasonic teljesen átdolgozta az előlapi hangszórókat, és array hangszórókra cserélte őket (több, egymás mellé rendezett hangszóró), amelyek a tévé teljes hosszában futnak az előlapi hangszórórács mögött.

Az array hangszórók számos előnyt kínálnak, többek között szélesebb hangteret és pontosabb, tisztább hangzást adnak. Ráadásul, irányított hangzást is lehetővé tesznek. Az LZ2000 intuitív és egyszerűen kezelhető grafikus felhasználói felületén a hang relatív hangereje is beállítható a szoba különböző részein. Három üzemmóddal rendelkezik: "Pinpoint" mód, amely lehetővé teszi, hogy a hangot egy adott pontra irányítsák; "Area" mód, amely a szoba egy adott területén lévő nézők csoportjára irányítja a hangot; és egy "Spot" mód, amely egy adott ponton megnöveli a hangerőt, miközben a többiek továbbra is változatlanul hallják a hangot.

Az irányított hangzás új felhasználási előnyöket kínál. Ahol kisgyermek alszik a szomszéd szobában, a szülők a szomszédos faltól távolabbra irányíthatják a hangot, így a gyerekek nyugodtan alhatnak, miközben a szülők továbbra is élvezhetik a nagyszerű hangzást. Egy másik gyakorlati alkalmazás, hogy egy hallássérült néző számára úgy lehet felerősíteni a hangot, hogy a többi néző számára ne növekedjen a hangerő.

FEJLESZTÉSEK A JÁTÉKOK VILÁGÁBAN

Egyre több gamer választ Panasonic televíziót a videojátékokhoz. Számukra még több fejlesztést kínál a Panasonic LZ2000.

A vadonatúj Game Control Board funkció egy helyre gyűjti az összes fontos játékbeállítást és információt, és a játék fölé helyezett felületen jeleníti meg őket, így az áttekintésükhöz soha nem kell kilépni a játékból. Ezenkívül a távvezérlő "my App" gombja beállítható úgy, hogy egyetlen kattintással elérhető legyen a felület.

A Game Control Board a következő kulcsfontosságú funkciókhoz és információkhoz biztosít hozzáférést valós időben:

 • Információ - ez az opció megjeleníti a játékból származó összes információt, például a képkockasebességet, a HDR metaadatokat és a szín-almintavételezési adatokat.
 • Dark Visibility Enhancer - lehetővé teszi a játékos számára, hogy aprólékosan beállíthassa a sötét jelenetek majdnem teljesen fekete részeinek láthatóságát, így könnyebben észreveheti az előre vezető utat vagy az árnyékban megbújó ellenséget.
 • HDR Tonemap - ez mutatja az aktuális HDR tónustérkép beállításokat, amelyek között szerepel a "Ki" (a játékkonzol kezeli a tónustérképet); "Be" (a TV kezeli a tónustérképet); vagy a Dinamikus (a TV valós időben elemzi a bejövő képkockákat, és jelenetenként dinamikus tónustérképet készít, még akkor is, ha a forrás statikus HDR).
 • Input Lag és VRR - a bemeneti késleltetés és VRR beállítások megjelenítése és módosítása.
 • Viewing Mode - lehetővé teszi a játékos számára, hogy valós időben változtassa a nézőmódot, és élőben lássa a hatást, hogy kiválaszthassa az általa preferált megjelenítést.

Az új funkciók közé tartozik még az „SPD Auto Game Mode”, a kompatibilis HDMI 2.1 4K HFR/VRR technológiát támogató NVIDIA GPU-k (pl. RTX30--) automatikus felismerése, amely lehetővé teszi, hogy az LZ2000 automatikusan optimalizálja a bemeneti késleltetést és a VRR beállításokat a tökéletes játékteljesítmény érdekében.

A Panasonic tovább csökkentette a 60 Hz-es játékok bemeneti késleltetését, amelyet a játékkonzolok többsége támogat az új "60 Hz-es frissítési mód" révén.

Az LZ2000 gyárilag támogatja a legfontosabb HDMI 2.1 funkciókat, mint például a nagy képkockasebességet (HFR) és a változó frissítési sebességet (VRR) 120 Hz-en, teljes 4K felbontásban. Ezáltal az LZ2000 ideális választás a legújabb játékkonzolokhoz. A VRR-támogatásnak köszönhetően az LZ2000 számos lehetséges konzolos problémát képes megoldani, mint például a remegést és a szaggatást, amikor a renderelt felbontás és az LOD (részletezettségi szint) túl magas, vagy túl sok effektet vagy objektumot kell egyszerre renderelni. Bekapcsolt VRR-rel a televízió és a konzol szinkronizálják a képkockák ütemét, hogy simább játékélményt nyújtsanak.

 

MY HOME SCREEN 7.0 FEJLESZTÉSEK

Az LZ2000 a Panasonic nagyra értékelt okostelevíziós operációs rendszerének legújabb verzióját, a My Home Screen 7.0-t tartalmazza, amely támogatja az összes főbb videó streaming szolgáltatást, és néhány új fejlesztést biztosít a hozzáférhetőség és a myScenery funkció tekintetében is.

A Panasonic a Vakok és Gyengénlátók Németországi Szövetségével együttműködve fejlesztette tovább a látássérültek  számára kifejlesztett hozzáférhetőségi funkciókat.Az LZ2000 készülékkel a felhasználók az összes hozzáférhetőségi beállításhoz egyetlen gyorsmenüben férhetnek hozzá, amely automatikusan elindítja a hangutasítást is. Az új hozzáférhetőségi menü számos hasznos funkciót is kínál. A hangvezérlés, a hangleírások, a párbeszédek feljavítása és a hallássérültek számára készített feliratok egyszerűen beállíthatók. [1]

A fontos hozzáférhetőségi fejlesztések mellett az LZ2000 segít a pihenésben is. A myScenery funkció, amellyel pihentető képek és videók[2] közül válogathat, további állóképekkel és a Joy Foundation, inc.[3] által a világ minden tájáról, többek között Hawaiiról, Madagaszkárról és Nepálból gyűjtött, pihentető természeti hangokkal bővült.

A LZ2000 a legelterjedtebb hangvezérlő alkalmazásokkal is működik, így a felhasználók a legfontosabb televíziófunkciókat a hangjukkal is képesek vezérelni.

Forrás:Panasonic