Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Heves szélviharokkal indult 2022

Heves szélviharokkal indult 2022

 Átlagosan 50 ezer forintos kárt okozott a január közepén Magyarországon végigvonuló szélvihar. A heves szél ablakokat tört be és tetőket rongált meg főként Győr-Moson-Sopron, Pest és Komárom-Esztergom megyében - közölte a K&H. Az összeállításból kiderül az is, hogy kulcsfontosságú a károk pontos dokumentálása: a kárbejelentést 0-24 órában lehet intézni a K&H online felületén, hogy mielőbb megérkezzen a kártérítés.

 

 

Már jóval a nyári viharszezon előtt, január közepén komoly gondokat okozott az időjárás Magyarországon. Január harmadik hétvégéjén nagyon erős szélvihar söpört végig az országon. A K&H-hoz a viharos napokat követő hétfőn a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentés érkezett. Elsősorban a heves szél miatt betört ablakok és megrongálódott tetők miatt fordultak a lakóingatlan-tulajdonosok a biztosítóhoz. 

Főként Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében okozott komolyabb károkat a vihar. Bár a károk összesítése még folyamatban van, az előzetes adatok szerint átlagosan 50 ezer forint kártérítést kaphatnak az érintettek: ez megfelel az eső nélküli viharokhoz köthető összegnek.

A K&H szakértői kiemelték, hogy minden időjáráshoz köthető káreseménynél nagyon fontos a pontos dokumentáció a gyors ügyintézés érdekében. Ezt szolgálja az is, hogy a K&H-nál a viharkárokat a legrövidebb időn belül, egyszerűen bejelenthetik az online kárbejelentő platformon, amely nonstop elérhető, így hétvégén is. A gyors bejelentés után a biztosító szakemberei rövid idő alatt elvégzik a kárfelmérést, és szinte azonnal megtörténik a jóváhagyott összeg kifizetése annak érdekében, hogy a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek mielőbb helyrehozhassák a károkat.

Forrás: K&H

Fotó:Tűzoltók dolgoznak a főváros XX. kerületében, ahol egy felújítás alatt lévő üzlet tetejéről szakította le a lemezfedést a viharos szél 2022. január 17-én. MTI/Mihádák Zoltán

 

Címkék