Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Óriási rombolást végzett a hétvégi vihar

Óriási rombolást végzett a hétvégi vihar

Több mint ezer kárt jelentettek a K&H-nak a hétvégi, sokszor 100 km/h-t meghaladó széllel romboló viharos időjárás miatt: ez a tízszerese az átlagos hétvégékre jutó bejelentéseknek. Tetőket, kerítéseket rongált meg a szél, amely néhány tucat autóban is kárt tett. A K&H előzetes becslése szerint a kártérítések összege elérheti a 100 millió forintot.

 

A január közepén tomboló szélvihar után a hónap végén még durvább széllökésekkel söpört végig a Malik viharciklon Magyarországon, jelentős károkat okozva országszerte. A K&H-hoz két nap alatt több mint ezer kárbejelentés érkezett, ami közel tízszeres növekedést jelent egy átlagos hétvégéhez képest.

A sok helyen több mint 100 km/h-val érkező szél épületeket, tetőket, kerítéseket rongált meg, valamint kerti pergolákban, szaletlikben tett kárt. Emellett pár tucat kárbejelentés érkezett gépjármű biztosításokhoz köthetően is: leeső faágak, cserepek rongáltak meg autókat. A károk felmérése még folyamatban van, a K&H szakértői szerint a január végi vihar összesen akár 100 millió forintos kárt okozhatott. A társaság közölte, nem először fordul elő, hogy az év elején több 10 milliós vagy akár 100 milliós nagyságrendű összeget kell megtéríteni a viharkárok miatt. 2020-ban például egy többnapos februári vihar nyomán is közel 100 millió forintot kaptak a károsultak.

A K&H szakértői most is felhívták a figyelmet arra, hogy minden káreseménynél kulcskérdés az idő, azaz fontos, hogy az érintettek pontosan dokumentálják a károkat és mielőbb jelentsék azokat a biztosítótársaságnak. Mindez ma már hamar megtehető a társaság egyre bővülő szolgáltatásokat nyújtó ügyfélportálján, az úgynevezett okos kárbejelentő alkalmazáson keresztül. Az online kárbejelentés mellett az azonnali kárkifizetés is hozzájárul a gyors rendezéshez, hiszen a kártérítés a megállapított összeg elfogadásának pillanatában meg is érkezik az ügyfél számlájára.

Az társaság okos kárbejelentője ITT érhető el.

 

Forrás:

Fotó:Tűzoltók dolgoznak a főváros XVIII. kerületében a Nemes utcában, ahol a viharos erejű szél megbontotta az orvosi rendelő tetőszerkezetét 2022. január 30. Ezen a napon több megyére és a fővárosra másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Mihádák Zoltán

Címkék