Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Talpra állítható a budapesti vendéglátás

Talpra állítható a budapesti vendéglátás

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint talpra állítható a budapesti vendéglátás, azonban tenni kell érte.

 

 

    A fővárosi kamara az MTI-nek pénteken küldött közleményében jelzésértékűnek nevezte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazai vendéglátás 2021-es alakulásáról közzétett, pozitív tendenciát mutató adatait, amelyek azt jelzik, hogy Budapest országos vendéglátásban betöltött szerepe közelíti a válság előtti szintet.
    Az erőteljesen javuló bevételi számok arra utalnak, hogy a komplex válságkezelő intézkedések és programok hatékonyan támogatják az ágazat helyreállítását - írja a BKIK közleményében.
    Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a közleményben kiemelte, bízik abban, hogy a BKIK által tett szakmai ajánlások, valamint saját programjaik részei a sikernek, és egyben megköszönte minden cégnek, vendégnek, akik csatlakoztak a kamara "Újra nyitva Budapest" című fogyasztásélénkítő és turisztikai programjához.
    A közleményben felidézték, hogy a BKIK az elmúlt években több egyeztetést is kezdeményezett a kormánnyal, a fővárossal. Egyebek mellett adóvégrehajtási moratóriumot kért a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozások számára, 50 százalékos tagdíjmérséklési lehetőséggel támogatta tagjait, és saját válságkezelő programot is indított.
    Az Újra nyitva Budapest - #újranyitvaBP fogyasztásösztönző programban a kamara a pandémia 10 ezer "mindennapi hősének" vendégül látásával egyben népszerűsítette a vendéglátóhelyi fogyasztást is. A belföldi turizmus Budapestre irányítása céljából a kamara több száz vidéki egészségügyi dolgozót utaztatott a fővárosba - emlékeztetnek a közleményben.
    Hangsúlyozták, a BKIK szakmai ajánlást fogalmazott meg a Covid-19 fertőzés veszélyét csökkentő légsterilizáló eszközök használatával kapcsolatban, a forgalmazókkal történt megállapodás nyomán a legjobbnak talált eszközöket 25 százalékos kedvezménnyel szerezhetik be a vállalkozások, a kamara önkéntes tagjai pedig további kedvezményeket vehetnek igénybe.

MTI

Címkék