Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megteltek a lelátók! Újabb tribünt építenek a Hungaroringen!

Megteltek a lelátók! Újabb tribünt építenek a Hungaroringen!

Még el sem kezdődött, máris elképesztő érdeklődés övezi a Formula 1 világbajnoki sorozat idei küzdelmeit, amit a Hungaroring vezetősége a „saját bőrén” is érez.

 

 

Persze, soha nagyobb gondja ne legyen Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgatónak annál, hogy alig több mint egy hónap alatt az újonnan felépülő lelátókra is elkeltek a jegyek (szám szerint 7.564), így további tribün építése mellett döntött a vezetőség a 2022-es Magyar Nagydíjra.

Az idén Pódium tribün névre keresztelt lelátót legutóbb 2009-ben építették fel, s most újra áll majd a Grid tribün fölötti területen, ami azt jelenti, hogy 1768 újabb ülőhely találhat gazdára.

„Nem mondanám, hogy a tavalyi, több szempontból is izgalmas idényzáró után meglep a hatalmas érdeklődés, de hogy február közepén így állunk majd a jegyeladásokkal, arra talán még mi sem számítottunk – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Mostanra megteltek azok a lelátók is, amelyek építéséről január elején döntöttünk. Ez újabb feladat elé állítja a Hungaroring munkatársait, de sose legyen nagyobb gondunk annál, hogy új lelátók elhelyezésén kell törnünk a fejünket, s azon, hogy az állójegyet váltóknak újabb helyeket keressünk. A régi-új Pódium tribün férőhelyeivel együtt 9332 extra jegyet értékesítünk, így már valószínűleg tényleg túlszárnyaljuk a 2019-es látogatottsági adatokat. Akkor 230 ezer ember kísérte végig a Magyar Nagydíj történéseit, és csak vasárnap 92 ezren szurkoltak a Hungaroring lelátóin és domboldalain.”

Forrás/fotó: hungaroring.hu

Címkék